RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I kampen mot brystkreft

Sist oppdatert:
I oktober setter mennesker fra hele verden fokus på brystkreft. Et innsamlingsinitiativ fra Australia har nå spredt seg til Norge.

(Side2) I oktober engasjerer mennesker fra hele verden seg i kampen mot brystkreft. Kreftforeningen i Norge gjennomfører denne måneden en 2 ukers rosa informasjonsturne for å skape blest og sette fokus på brystkreft, forebyggelse og behandling.

Også andre steder i verden har man i oktober fokus på denne kreftformen og en av målsetningene er å samle inn penger til brystkreftforskning.

Den Australske Kreftforeningen har en årlig innsamlingsaksjon i oktober hvor de oppfordrer jenter til å arrangere "Girls night in" kvelder. Målsetningen er å samle venninnegjengen for sosialt samvær og innsamling av midler til brystkreftforskning.

Nå har trenden spredt seg til Norge. Australske Francine McCallum arrangerte nylig en "Girl night in" kveld i Oslo hvor en gruppe jenter møttes for å sette fokus på og samle inn penger til nettopp dette formålet.

- Dette er andre gangen jeg arrangerer en slik kveld og jeg kun fått positive tilbakemeldinger, sier McCallum. En av min beste venner har hatt brystkreft og jobber for kreftforeningen i Australia og jeg føler derfor at det er viktig å sette fokus på temaet.

Praten sitter løst blant jentene og alle har på seg et eller annet rosa. Man har muligheten til å kjøpe lodd og det er trekning av premier i løpet av kvelden.

- Å arrangere en slik kveld er en unnskyldning for å møte venner samtidig som man samler inn penger til en god sak, sier McCallum.

I løpet av kvelden har hun samlet inn i overkant av 3000 kroner og alt går til brystkreftforskning.

- Det er ikke mye som skal til for å arrangere en slik kveld og det er ulike måter å legge opp løpet for kvelden. Det er enkelt og det er det som gjør dette til en så stor suksess, avslutter McCallum

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere