*Nettavisen* Nyheter.

I koma etter julefest

En 18 år gammel Buskerud-mann svever mellom liv og død etter å ha blitt brutalt banket opp på en fest på Kongsberg i jula.

27.12.07 13:24

Den var under en fest ved skisenteret i Funkelia på Kongsberg natt til lille julaften at 18-åringen fra Modum ble brutalt angrepet. Blant annet skal han ha blitt slått i hodet med en flaske. Han ble brakt til sykehus med alvorlige hodeskader.

- Gutten ble slått og sparket gjentatte ganger i hodet mens han lå nede. Han befinner seg på Ullevål universitetssykehus og tilstanden beskrives som kritisk. Han holdes kunstig i koma, sier politiadvokat Per Morten Sending ved Søndre Buskerud politidistrikt til Nettavisen torsdag ettermiddag.

En 23 år gammel mann fra Notodden, som politiet mener er hovedmannen bak voldsepisoden, ble dagen etter angrepet pågrepet og siktet i saken. Telemarkingen er nå fengslet fram til 7. januar. To andre personer - begge i midten av 20-årene - er også siktet i saken. De har vært inne til avhør og er løslatt.

Den såkalte Drekkedagsfesten på Kongsberg lille julaften har ifølge politiet lange tradisjoner. Den foregår i Funkelia i nærheten av skisenteret, der folk samles rundt store bål.

- Festen tiltrekker seg mange ungdommer, og det er relativt mye alkohol med i bildet, sier Sending til Nettavisen.

Han opplyser at 23-åringen ble pågrepet tidlig på morgenkvisten. Mannen skal ha erkjent at han slo 18-åringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.