Gå til sidens hovedinnhold

I natt ble det satt 21 kulderekorder i Norge - her er den offisielle lista

Meteorologisk institutt med liste over 21 kulderekorder for mars, men lista forteller ikke alt.

Kalde Folldals notering på 41,8 minusgrader natt til torsdag var én av flere kulderekorder for mars som ble satt natt til torsdag.

På årets første vårdag ble det registrert i alt 21 nye offisielle kulderekorder, ifølge NRK.

- Den kalde fine vintertida gir ikke slipp helt enda, melder Meteorologisk institutt.

Les også: Snø og vind stengte europeiske flyplasser

Kaldest, men ikke på lista

Folldal i Hedmark får - tross sine 41,8 kuldegrader - ikke plass på lista over stasjonsrekorder. Forklaringen er at målestasjonen er relativt ny. Den ble opprettet i 2011, opplyser Mai-Linn Finstad Svehagen ved Meteorologisk institutt til Nettavisen.

Leirflaten i Oppland er heller ikke på denne lista. Her ble målestasjonen opprettet i 2012, men minus 40,7 grader 1. mars er det laveste som er målt der.

Jostedalen målestasjon i Sogn og Fjordane ble målt til minus 28 grader, det kaldeste i mars så langt siden stasjonen ble opprettet i 2016.

Her er lista over kulderekordene 1. mars.

Les også: Rekordhøye strømpriser: Torsdag koster strømmen over 3 kroner

Den offisielle lista med 21 kulderekorder viser målestasjoner med oppstart senest i 2003, de eldste går tilbake til 50-tallet.

Tynset i Hedmark er inne på den offisielle lista med minus 39,7 minusgrader. Den forrige rekorden var på 36,7 og ble satt i 2005.

På Tryvannshøgda i Oslo - også den på lista - ble det målt 18,1 minusgrader - også det godt under forrige rekord fra 1971 på 17 minusgrader.

Varsler flott vintervær

Lurer du på hvordan helgeværet blir, varsler Meteorologisk institutt flott vintervær i store deler av landet og lite nedbør.

Les også: Kvinne gikk seg vill i sprengkulden på Kvamskogen

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her