RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I natt kommer 360 nordmenn

Sist oppdatert:
GARDERMOEN (TV 2 Nettavisen): Natt til torsdag kommer 360 nordmenn hjem fra katastrofeområdet i Thailand. På Gardermoen forbereder både politi, psykologer og prester seg på hjemkomsten.

Flyet, som kommer med norske turister fra Phuket, skal etter planen lande ved Oslo lufthavn Gardermoen (OSL) natt til torsdag.

- Dette er det første flyet med et så stort antall nordmenn som kommer hjem fra katastrofeområdet, sier informasjonssjef Jo Kobro ved OSL til TV 2 Nettavisen.

Kriseteam på plass
Tirsdag kom ca. 60 nordmenn hjem fra de rammede områdene, mens det i løpet av onsdagen har kommet et sted mellom 15 og 20 personer. Alle disse har tatt rutefly hjem til Norge.

Onsdag forberedte kriseteamet på Gardermoen seg på å ta imot nordmennene.

Umiddelbar hjelp
- Når de kommer, vil de bli registrert av politiet, og så får de tilbud om umiddelbar hjelp fra en psykolog eller en prest, om de trenger det, sier Kobro.

Passasjerene vil også bli informert om at det er helseforetakene på deres hjemsted som er riktig adresse dersom de trenger behandling. De vil også få tilbud om å bli skjermet for pressen.

- Det kommer folk ikke i annet enn badeshorts, så vi har tepper klare til dem, sier Kobro.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere