*Nettavisen* Nyheter.

I natt krøp kvikksølvet ned til 35,1

Foto: VIKTOR DRACHEV (Afp)

Kaldt i sør og varmt i nord. Det er værsituasjonen i Norge akkurat nå. Men fram mot helga skjer det endringer.

22.01.13 21:25

Kaldest i Norge akkurat nå er Folldal i Østerdalen. I Hedmark-kommunen som også kan skilte med landets høyest beligende kommunesenter (712,5 meter over havet), viste gradestokken på målestasjonen tirsdag morgen 35,1 minusgrader.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værsider her

- Det er Hedmark og Oppland som har de laveste temperaturene akkurat nå, sier statsmeteorolog Mariann Foss til Nettavisen. Men på hele Østlandet har kulda festet et godt grep, og også på Vestlandet er det kaldt. Minus 18 grader var laveste temperatur på Vestlandet tirsdag morgen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Karlsen, Anette (NTB scanpix)

Om du synes kulda blir for streng, bør du dra nordover, for eksempel til Røst lufthavn i Nordland som kunne overraske med varmegrader i morges, 1,8 pluss.

I hele Nordland, Troms og Finnmark er det ganske mildt akkurat nå, med vind, regn og sludd, men det er mye kuldegrader på værkartet der også,

Ifølge Foss kan søringene regne med at kulda holder seg en stund, om vi holder oss sør for Stad. Trøndelag får snøbyger inn fra onsdag. Men fram mot helgen skjer det noe med høytrykket som nå dominerer over Sør-Norge.

Se værvarsel for de nærmeste dagene på met.no her

- I løpet av fredag og lørdag skjer det en værendring, og temperaturene er ventet å stige ganske betydelig. Det vil nok holde seg på minussida i indre strøk, mens Oslo lørdag kan få fra null til minus 3 grader, sier Foss.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag