RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I strupen på Siv og Erna

Sist oppdatert:
Aps partisekretær Martin Kolberg gikk lørdag til frontalangrep på Høyre og Frp.

FOLKETS HUS (Nettavisen): - Høyrepartiene driver et systematisk dobbeltspill, hevder Martin Kolberg.

Lørdag sparket Ap-landsmøte i gang diskusjonen om kommunevalget. Kolberg brukte anledningen til å gå i strupen på Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen.

- Erna Solberg hevdet at privatisering er bra for landet. Samtidig sulteforet hun kommunene da hun satt i regjering slik at barnehageutbyggingen og utviklingen i eldreomsorgen stoppet opp, hevdet Kolberg.

- Ingen Høyre-ordfører eller Frp-ordfører har sendt tilbake noen av de 13 milliardene som kommunene har fått ekstra under de rødgrønne, sa han.

Les også:

- Send skatteletten i retur

Unaturlig
- Hadde det vært en logikk i argumentet, hadde de sagt at «nei, disse pengene trenger vi ikke, men sender dem tilbake. Disse pengene kan brukes til skattelettelser», hevdet Kolberg.

- Høyrepartiene driver et systematisk dobbeltspill. Det er derfor de ikke sender tilbake pengene, fortsatte han.

Han varslet at kampen mot Frp blir en hovedsak for Ap under valgkampen.

- For første gang står vi overfor en valgkamp med et radikalt høyreparti som vårt viktigste opposisjonsparti, sa han.

Det må også reflekteres i hvem lokale Ap-politikere samarbeider med, hevdet han.

- Det er høyst unaturlig å ha noe som helst med Frp å gjøre. Det er ikke et sosialdemokratis oppgave å hvitvaske de politiske retninger Fremskrittspartiet representere i politikken, sa han.

- Det folk sier til meg i kommunene der det er et langsiktig samarbeid, er at Fremskrittspartiet støtter opp under vår politikk. Problemet er hva som ligger i den langsiktige politikken . Fremskrittspartiet vil bygge ned lokaldemokratiet, sier Kolberg til Nettavisen.

Ukultur
I talen hevdet Kolberg at Ap må ta oppgjøret med Frp i tide.

- Vi kan ikke godta en politisk kultur der det er greit å skifte standpunkt fra øyeblikk til øyeblikk, sa han.

- Hva har skjedd mens vi har sittet her og tatt ledelsen i en av våre største utfordringer i miljøpolitikken? Fremskrittspartiets representanter sier de er helt enige med Jens Stoltenberg. Mens partiet stemte ned Kyoto-avtalen. Det må vel være eksempel nok på en politisk kultur vi ikke kan ha i Norge, sa Kolberg.

Sponheim
Martin Kolberg kritiserte også Venstre-leder Lars Sponheim, som har kalt samarbeidet mellom LO og Ap for udemokratisk.

-Når Sponheim påstår at Venstre representerer parlamentarismen, og hevder at det faglige samarbeidet undergraver parlamentarismen, har det noe å gjøre med forståelsen for hva det er.

-Demokratiet handler om at samfunnet ikke er demokratisk hvis det ikke har en organisering under det parlamentariske demokratiet, hevet Kolberg.

Fagbevegelsen
Han understreket at han våget å gjenta sitt famøse sitat fra landsmøtet i 2005:

- Så vil jeg si - uten fakter: Fagbevegelsen, fagbevegelsen, fagbevegelsen. Også denne gangen skal vi vinne sammen med fagbevegelsen, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere