RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ida Hjort Kraby trekker seg

Sist oppdatert:
Dette er et resultat av at Manuela Ramin-Osmundsen gikk av.

Like etter at barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen trakk seg på en pressekonferanse torsdag, ble det klart at det påtroppende barneombudet Ida Hjort Kraby også trekker seg.

- Det er ikke med lett hjerte jeg trekker en slik konklusjon. Men ut fra en helhetlig bedømmelse av hva som nå tjener Barneombudet som institusjon, har jeg kommet til at den er riktig, sier Kraby i en pressemelding, ifølge NTB.

Kraby skriver videre at Barneombudet må tåle støy og konflikter i det offentlige og politiske rom, når det skal slåss for barns interesser.

- Men Barneombudet er ikke tjent med at det overhodet stilles spørsmål ved legitimitet og uavhengighet. Jeg ser det derfor som riktigst at regjeringen og Barne- og likestillingsdepartementet stilles fritt til å gjøre en ny vurdering og en ny prosess for å ansette barneombud, sier hun.

Hjermann som nummer to
Personlig rådgiver Kari Stenquist for barneombud Reidar Hjermann, som etter planen skulle gå av i april, sier at barneombudet registrerer det som har skjedd.

- Vi må avvente hva regjeringen gjør videre i saken. Vi fortsetter våre prosjekter inntil vi får andre beskjeder, sier Stenquist til Nettavisen.

Reidar Hjermann står innstilt som nummer to på den nye åremålstillingen som barneombud, men Stenquist vet ikke hva som skjer videre med ansettelsen av nytt barneombud.

Ramin-Osmundsen trakk seg torsdag etter flere dager med mediestorm og sterk kritikk for hennes bekjentskap til Kraby. Statsråden innrømte på en pressekonferanse at hun ikke hadde informert Jens Stoltenberg om en samtale hun hadde med en felles bekjent av Ida Hjort Kraby. Dermed måtte hun trekke seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere