*Nettavisen* Nyheter.

«Idretts-massasje» var overgrep

Foto: SCANPIX

Som fotballtrener utøvde 40-åringen idrettsmassasje på sine spillere.

25.04.06 08:52

Stive skuldre, rygg og legger skulle masseres. Som leder og trener i det lokale fotballmiljøet på Nordvestlandet ble en rekke spillere massert. Også hans to stedøtre spilte fotball og fikk ekstra massasje hjemme.

Gikk for langt
Flere år senere kom det frem at massasjen hadde gått for langt. De to stedøtrene fortalte nylig lagmannsretten om hvordan stefaren, som nå er skilt fra deres mor, lot «idrettsmassasjen» utvikle seg til utuktig omgang.

Fra 1994 til 2000 forgrep han seg på de to jentene mellom fem og ti ganger i familiens hjem. Under massasjen befølte han den yngste jenta, som da var mellom 11 og 12 år gammel. Med storesøsteren, som var mellom 14 og 15 år på dette tidspunktet, utviklet det seg til samleie ved flere anledninger.

Frikjent i tingretten
Da saken var oppe i tingretten i oktober i fjor, ble stefaren frikjent. Påtalemakten anket, og nylig ble det avsagt ny dom. I Frostating lagmannsrett ble 40-åringen dømt på samtlige punkter og må sone en fengselsstraff på to år og seks måneder.

De to jentene har i ettertid vært sterkt preget av overgrepene og går begge til psykolog for å få hjelp til å bearbeide overgrepene. Retten er ikke nådig i sin dom.

- Tiltalte har ved sin handlemåte, over flere år, forgrepet seg alvorlig på to unge jenter som hadde krav på hans omsorg og beskyttelse, heter det i dommen.

Den yngste jenta har måttet avbryte studiene som følge av konsentrasjonsvansker, mens den eldste har fått personlighetsendring. De to er hver for seg tilkjent 50.000 og 75.000 kroner i oppreisningserstatning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag