*Nettavisen* Nyheter.

Idrettskjendis fikk besøksforbud

Foto: (Scanpix)

32-åringen nekter for å ha voldtatt jenta (21). Nå har han fått forbud mot å oppsøke henne.

27.11.06 15:13

Det var natt til lørdag at politiet fikk melding om at det skulle ha skjedd en voldtekt på et hotellrom på Radisson SAS Caledonien i Kristiansand.

Kvinnen ringte selv til politiet, og de rykket umiddelbart ut og pågrep den mistenkte på stedet.

- Vi ble varslet natt til lørdag om at en 21 år gammel kvinne mente at hun var blitt utsatt for en voldtekt på Caledonien, og ut fra de opplysningene vi fikk gikk politiet til pågripelse av en person på hotellet, opplyser Geir Hansen, leder for etterforskningsseksjonen ved Kristiansand politistasjon, til Nettavisen.

- Jeg gjorde det ikke
Den profilerte idrettsutøveren (32) på Sørlandet skal ifølge Fædrelandsvennen ha motsatt seg pågripelsen, og ble derfor lagt i håndjern før politiet førte ham ut bakveien.

- Siktede ble arrestert, og er blitt avhørt i løpet av helgen. Han har ikke erkjent straffskyld i forhold til det anmeldelsen går på, sier Hansen.

Til dagbladet.no gjentar idrettsmannen at han er uskyldig.

- Jeg har forklart til politiet at jeg ikke gjorde det. Men jeg vil ikke gå inn på detaljer i saken, sier han til avisen.

Politiet opplyser til Nettavisen at den fornærmede (21) ble fraktet til voldtektsmottaket natt til lørdag, for å sikre mulige spor. Hotellrommet ble også undersøkt av politiets teknikere.

Har fått besøksforbud
Søndag ettermiddag ble den siktede mannen løslatt fra arresten. Bakgrunnen er at politiet mener at det ikke er noen fare for bevisforspillelse.

- Han har fått besøksforbud overfor den fornærmede kvinnen i en uke, og kan verken oppsøke henne eller ringe henne, sier etterforskningslederen.

Idrettsmannen og kvinnen skal ha kjent hverandre fra før av.

- Har noen av de involverte vært påvirket av alkohol?

- Det er noe uklart, men vi håper etterforskningen kan bringe det på det rene, sier Hansen.

Etter det Fædrelandsvennen erfarer så venter politiet på svaret fra en blodprøve som kan vise om 21-åringen var neddopet. Politiet ønsker ikke bekrefte eller avkrefte dette.

- Det ønsker jeg ikke å kommentere annet enn at dersom det er tilfelle så håper jeg at etterforskningen kan bringe det på det rene, sier Hansen.

- Kjent ikke noe å si
Den 21 år gamle kvinnen er også blitt avhørt i løpet av helga.

- Det gjenstår noe etterforskning i saken og undersøkelser i forbindelse med beslag på åstedet, og så får vi se, sier Hansen til Nettavisen.

- Prioriterer dere saken fordi det her er snakk om en kjent person?

- Det har ikke noe å si. Denne type saker etterforskes enten det er kjente folk eller ikke. Så det får ikke noe betydning, påpeker Hansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.