RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Idrettskjendis sex-dømt

Sist oppdatert:
En kjent idrettsutøver fra Nedre Buskerud er dømt til fengsel i 22 måneder for seksuelt misbruk av sju gutter og én jente.

Drammen tingrett har gjort halve straffen betinget, skriver Drammens Tidendes nettutgave. Mannen er også idømt prøvetid på to år, og må betale erstatning til seks barn.

Erkjente flere forhold
Idrettskjendisen, som er i slutten av 20-årene, ble anmeldt og siktet i april 2003 for seksuell omgang med seks gutter og en jente. To av barna var under 14 år da overgrepene skal ha skjedd. De øvrige var mellom 14 og 16 år. Han har i tidligere politiavhør erkjent flere av forholdene.

I tråd med ønsket fra de tre bistandsadvokatene som representerer barna og mannens forsvarer, advokat Tor Erling Staff, gikk rettssaken i januar for lukkede dører.

Sensurert dom
Under dagens rettsmøte besluttet dommeren at også domspremissene skulle leses bak lukkede dører. Kun kjennelsen og en sensurert utgave av selve dommen offentliggjøres.

Også tiltalen er unntatt offentlighet, men ifølge Drammens Tidende skal være snakk om seksuelt misbruk av sju gutter og én jente.

Ifølge lokalavisen har mannen gjort seg bemerket i flere idretter på høyt nivå, og har ved flere anledninger vært kåret til én av landets 100 største idrettsstjerner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere