RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

If avviser IQ-påstander

Sist oppdatert:
If Skadeforsikring har inngått forlik med kvinnen som ble nektet erstatning etter en trafikkulykke i Arendal. Selskapet avviser imidlertid at saken hadde noe med kvinnens IQ å gjøre.

Den 32 år gamle kvinnen fra Arendal ble nektet erstatning fra If Skadeforsikring etter en trafikkulykke i Arendal sentrum. Kvinnen krevde 1,8 millioner kroner i erstatning, men If ville ikke gi en krone. Nå har partene blitt enige om en utbetaling på 650.000 kroner.

- Forliksforhandlingene ble igangsatt etter at det oppsto usikkerhet i retten blant annet om følgene av trafikkulykken, sier informasjonssjef Jack Frostad i If skadeforsikring til TV 2 Nettavisen.

Frostad sier at If har støttet seg til de rettsoppnevnte sakkyndige i denne saken. Ifølge Agderposten mente selskapet at kvinnen uansett ville blitt uføretrygdet på grunn av hennes «små intellektuelle ressurser» .

Frostad avviser at If Skadeforsikring nektet å utbetale penger på grunn av kvinnens IQ.

- Det har aldri vært brukt eller innhentet IQ-test for å bringe på det rene om folk har krav på erstatning, eller for å fastslå størrelse på erstatning. Verken i denne saken eller tidligere, sier Frostad.

TV 2 Nettavisen har ikke lyktes i å få en kommentar fra kvinnens advokat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere