RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IKEA får stryk i etikk

Foto: MICHAEL REYNOLDS (EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
En ny rapport viser at møbelgiganten bevisst ikke kjøper inn miljømerkede produkter.

Overdreven bruk av miljøgifter, uakseptable arbeidsforhold og barnearbeid er fortsatt utbredt i tekstilproduksjon, men i dag er virksomheten ikke lenger så synlig. Det viser en ny rapport om miljø og etikk i kles- og tekstilbransjen, melder Vårt Land.

Her kritiseres også IKEA for å ikke ta hensyn til om dyr har det bra. Møbelkjeden på sin side sier til avisen at IKEA-navnet alene er garanti nok for trygge produkter.

Rapporten er utarbeidet av Forum for utvikling og miljø og organisasjonen har sendt ut et spørreskjema til 18 forretningskjeder og 17 merker. Her blir de bedt om å gjøre rede for hvordan de sikrer kundene klær og tekstiler som er produsert på en miljømessig og etisk forsvarlig måte.

Av de seks forhandlerne som tok seg bryet med å svare, får IKEA bunnplasseringen. I tillegg til at de bevisst ikke kjøper inn miljømerkede produkter og ikke tar hensyn til dyrevelferd, så stiller de uklare miljøkrav til leverandørene.

Kleskjeden Hennes & Mauritz får skryt fordi de er flinkest til å stille krav til dyrevern, og for at de har satt seg et mål om å øke andelen økologisk bomull i produksjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere