RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IKEA legger Schanche flat

Sist oppdatert:
IKEA var raskt på banen etter at Martin Schanches høyrehånd traff en Ap-politiker tidligere i uken. Møbelgiganten laget straks en Schanche-vri på en reklame for det tenkte produktet "ursäkta".

Reklamen viser et bilde av en flat pakke som inneholder et fiktivt produktet ved navn "ursäkta", med overskrift "Martin, det er ikke flaut å legge seg flat." Annonsen stod på trykk i VG og Dagbladet torsdag.

- Vi har ikke hørt noe fra schanche, men fått mange positive reaksjoner fra andre, sier Camilla Lindemann, PR- og informasjonsansvarlig i IKEA til TV 2 Nettavisen.

Også tidligere har møbelgiganten harselert med hendelser som har fått stor medieoppmerksomhet, skriver Propaganda.

Det begynte med møbelhandler Arvid Engen og hans edderkoppvirksomhet i Ap. "Vil Arbeiderpartiet skifte møbelhandler?" var spørsmålet IKEA stilte den gang.

Etter Melodi Grand Prix fulgte IKEA opp kommentaren til programleder Jostein Pedersens påstand om at den svenske Grand prix-duoen Fame hadde like mye utstråling som Ikea-hyllen "Ivar".

"Hvor mye utstråling kan man egentlig forvente for 385 kroner?" var selskapets reaksjon.

- Vi plukker en gang i blant opp ting som skaper stor medieoppmerksomhet, og som passer til konseptet. Vi ønsker å være relavante og på hugget, og siden medarbeidere, New Deal reklamebyrå og aviser kan snu seg raskt blir det annonser som dette, sier Lindemann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere