IKEA tilbakekaller nattlys grunnet risiko for støt

IKEA har mottatt én rapport om en hendelse hvor en liten gutt på ett år og syv måneder lekte med PATRULL nattlys. Han prøvde å fjerne lyset fra stikkontakten da lokket falt av. Gutten fikk elektrisk støt og synlige sår på hånden.

IKEA har mottatt én rapport om en hendelse hvor en liten gutt på ett år og syv måneder lekte med PATRULL nattlys. Han prøvde å fjerne lyset fra stikkontakten da lokket falt av. Gutten fikk elektrisk støt og synlige sår på hånden. Foto: Ikea

IKEA tilbakekaller nattlyset Patrull etter at en nesten to år gammel gutt fikk støt etter å ha lekt med lampen.

Gutten, som er ett år og sju måneder, skal ha forsøkt å fjerne lampen fra stikkontakten da lokket falt av. Han fikk elektrisk støt og synlige sår på hånden.

Til tross for at testingen av 600 lys etter hendelsen var vellykket, trekker varehusgiganten produktet. Patrull nattlys, som er et lite farget lys på en stikkontakt, har blitt solgt i Europa og Nord-Amerika siden 2013.

– Kunder som har Patrull nattlys oppfordres til umiddelbart å slutte å bruke det. De kan returnere det og få refundert hele beløpet på hvilket som helst varehus, skriver selskapet i en pressemelding tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.