RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TRUES MED EKSKLUSJON: Per Høiby i First House måtte i dag redegjøre for Kina-saken for egen bransjeorganisasjon.
TRUES MED EKSKLUSJON: Per Høiby i First House måtte i dag redegjøre for Kina-saken for egen bransjeorganisasjon. (First House)

Ikke bestemt om First House ekskluderes

Sist oppdatert:
Hans Geelmuyden mener First House bomber PR-bransjens omdømme tilbake til steinalderen, og vil sende formell klage etter at de tirsdag holdt en muntlig redegjørelse om Kina-saken.

I kveld måtte Per Høiby, administrerende direktør i PR-byrået First House, redegjøre for byråets oppførsel i Kina-saken, under styremøtet i bransjeorganisasjonen KOMM. First House er truet med eksklusjon fra sin egen bransjeorganisasjon på grunn av denne saken.

Etter at møtet er over, er det fortsatt ikke klart om First House vil bli ekskludert eller ikke.

Redegjørelsen fra Per Høiby var muntlig, men ifølge generalsekretær Morten Woldsdal i KOMM, vil First House bli bedt om å gi dem en skriftlig redegjørelse. Denne vil bli behandlet under KOMMs neste styremøte 13. august.

- Om First House blir ekskludet eller ikke var ikke et tema i dag, og det er uansett ikke styret som tar den type beslutninger. Det er årsmøtet. Per Høiby har vært i møtet i dag og gitt en muntlig redegjørelse. Den har vi tatt til orientering, sier Morten Woldsdal, generalsekretær i KOMM, til Nettavisen.

Venter klage fra Geelmuyden.Kiese
KOMM har mottatt en klage på First House fra Greenpeace og Framtiden i våre hender. I tillegg har PR-byrået Geelmuyden.Kiese varslet at de kommer med en klage på First House onsdag.

- First House har blitt bedt om å gi en skriftlig redegjørelse om Greenpeace-klagen, og når klagen fra Geelmuyden.Kiese kommer i morgen vil de bli bedt om å komme med en skriftlig redegjørelse på den, sier Woldsdal, tirsdag kveld. 

- Hva ble sagt under redegjørelsen fra Per Høiby?

- Det kan jeg ikke si. Dette er en intern behandling i et styre, sier Woldsdal.

Både klagen fra Greenpeace og Framtiden i våre hender, og den varslede klagen fra Geelmuyden.Kiese er knyttet til Kina-saken.

Woldsdal uttaler at styret i KOMM vil offentliggjøre hvilken konklusjon de kommer til, når saken er ferdig behandlet.

- Hvis etisk råd blir bedt om å vurdere saken kommer vi også til å offentliggjøre deres vurdering, sier Woldsdal.

LES OGSÅ:First House med hemmelig redegjørelse

- Manglet evne til etisk selvrefleksjon
Hans Geelmuyden, grunnlegger og ledende seniorpartner i PR-byrået Geelmuyden.Kiese, forteller til Nettavisen at han reagerte med overraskelse på redegjørelsen til Per Høiby, som han mener ikke viste evne til å ta inn over seg at First House hadde gjort noe galt. Derfor vil han anbefale de norske partnerne i Geelmuyden.Kiese å sende inn en formell klage.

REAGERTE: Hans Geelmuyden reagerte på redegjørelsen til Per Høiby i First House, som han mener fullstendig manglet evne til etisk selvrefleksjon. Nå vil han be om at det sendes en formell klage på First House, fra Geelmuyden.Kiese.

- På årsmøtet i mai ba jeg Per Høiby om å redegjøre skriftlig for Kina-saken, og Per Høiby ga ingen skriftlig redegjørelse. Han dro gjennom en power point, og viste en fullstendig manglende evne til etisk selvrefleksjon. På basis av redegjørelsen vil jeg be om at vi sender en klage på First House, sier Geelmuyden til Nettavisen.

- Bransjens omdømme bombet tilbake til steinalderen
Redegjørelsen på møtet tirsdag kveld dreiet seg om klagen fra Greenpeace og Framtiden i våre hender.

- Det er mitt syn at First House rolle i Troms Kraft-saken også bør underlegges en etisk vurdering. Slik jeg ser det må det vurderes om First House har brutt flere etiske retningslinjer enn de som er tatt med i klagen fra Greenpeace og Framtiden i våre hender, hvor Tromskraft-saken ikke er nevnt, sier Geelmuyden. 

Hans Geelmuyden ble tidligere i år medlem i styret i KOMM. Han mener First House nå ødelegger omdømmet til hele PR-bransjen.

- Bransjens omdømme er bombet tilbake til steinalderen på grunn av First House. Hvis vi sender en klage, må jeg fratre behandlingen i styret. Men det er greit, sier Geelmuyden.

LES OGSÅ:Skulle påvirke tidligere partifeller

Svertetokt for kinererne?
Det hele begynte med kommentarartikkelen til Aftenpostens politiske kommentator Harald Stanghelle, «På svertetokt for kineserne?». Her skrev Stanghelle at First House jobber med å sverte Nobelkomiteens leder, Thorbjørn Jagland, på oppdrag for «kinesiske interesser».

Hans Geelmuyden, grunnlegger og ledende seniorpartner i PR-byrået Geelmuyden.Kiese, ledet i fjor høst et arbeid i bransjeorganisasjonen KOMM med å revidere PR-bransjens etiske regelverk. Målet med arbeidet var større åpenhet om PR-byråenes kunder og metoder. Underveis kom Geelmuyden kom med flere spark til konkurrentene i First House.

Kveldens styremøte var ikke åpent for offentligheten. Det er heller ikke redegjørelsen fra administrerende direktør i First House, Per Høiby.

LES OGSÅ:First House med buksene nede

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere