RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke fengsel for 2,7 i promille

Selv om telemarkingen ble tatt med 2,7 i promille, og har to dommer for rattfyll fra tidligere, slipper han å sone i fengsel.

Ikke bare hadde han drukket tett i to dager før kjøreturen, han fortsatte å drikke brennevin i bilen på den 15 mil lange strekningen til Skien. En time etter at han ble stoppet 15. desember i fjor, viste blodprøven at han hadde skyhøye 2,7 i promille.

Likevel dømmes 32-åringen fra Vest-Telemark til 90 dagers betinget fengsel. Retten mener han heller bør gjennomføre et promilleprogram, enn å sone bak murene, skriver Telemarksavisa. Mannen er i tillegg fradømt retten til å kjøre bil for alltid.

Dumpet promilleprogram tidligere
I formildende retning kommer at mannen har hatt et alkoholproblem siden han var 17 år og at han hadde store familiære problemer da han fyllekjørte. Flertallet i Agder lagmannsrett tok også hensyn til at 32-åringen behandles for ADHD.

«Det forhold at domfelte i 2003 fikk betinget dom med promilleprogram uten at dette ble fulgt opp av domfelte, kan ikke bebreides ham», heter det blant annet i dommen

Mindretallet, en av lagdommerne, mener mannen skulle sonet bak murene og anfører i dommen at «Domfelte er funnet skyldig i å ha kjørt en meget lang strekning, fra Rauland til Skien, med meget høy promille. Kjøringen skjedde på ettermiddagen og han må ha representert et stort fare- og skadepotensiale for seg selv og andre trafikanter.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere