*Nettavisen* Nyheter.

Ikke lenger livstruende skadet

Foto: Jonny Olsen (Jonny Olsen)

Skadene til den 13 år gamle jenta som ble slept 4 km under en bil, er ikke lenger livstruende.

18.06.09 23:23

Det opplyser Ullevål universitetssykehus i en pressemelding sent torsdag kveld.

Jenta har skader i hode, ansikt og i overkroppen, og tilstanden betegnes som alvorlig, men stabil. Hun er fortsatt under intensivbehandling.

Påkjørt av to biler
Jenta var offer for en svært spesiell trafikkulykke torsdag formiddag. Da hun skulle krysse veien i Slemmestad sentrum, ble hun først påkjørt og trolig overkjørt av en sementbil.

Les saken: Jente slept i flere kilometer

Bilen som kom bak sementbilen så trolig ikke jenta og kjørte over henne, slik at hun ble hengende fast. Den kvinnelige bilføreren merket ikke at noe galt hadde skjedd, og oppdaget ikke jenta før hun ble stoppet fire kilometer lenger nord.

Sementbilen hadde svært liten fart under ulykken, og trolig gikk jenta rett foran bilen slik at føreren ikke så henne.

Les også: - Elever var vitne til ulykken

Siktet
Vitner så at jenta ble påkjørt, og siden hun ikke ble funnet etter ulykken gikk letemannskaper manngard for å finne henne. Skoene til jenta ble funnet 700 meter etter unna stedet der hun ble truffet av tankbilen.

Både føreren av sementbilen og privatbilen skal avhøres, og er rutinemessig fratatt førerkortene. De er begge formelt siktet for brudd på veitrafikkloven og har avgitt blodprøver.

- Hun er sterkt preget av det som har skjedd, og har blitt tatt hånd om av helsepersonell. Vi håper imidlertid at det skal være mulig å gjennomføre avhør i løpet av fredag, sier lensmann i Røyken Erling Arne Meek i Røyken om den kvinnelige bilføreren til VG Nett.

Siste skoledag
Den 13 år gamle jenta var på vei hjem etter siste skole dag på Slemmestad ungdomsskole da ulykken skjedde.

Jenta går i åttende klasse på ungdomsskolen, og hadde før hun syklet fra skolen vært med på klassens avslutning før ferien. Hun har gått et halvt år ved skolen, ifølge Hole.

- De hadde en tradisjonell avslutning i klasserommet, hadde litt underholdning, fikk karakterbøker og oppsummerte halvåret, sier rektor ved skolen Iver hole til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Åpen skole
Etter ulykken har ungdomsskolen holdt åpent for de elevene som måtte ønske å komme for å snakke om det som har skjedd.

- Skolen er åpen, og vi kommer til å holde åpent så lenge det er noen som vil snakke, og vi gjør tilsvarende i morgen. Vi samarbeider med politiet og kommunens kriseteam, og det er alltid en lærer til stede på skolen. I morgen vil alle lærerne være på skolen, forteller rektoren.

Mange har allerede kommet til skolen for å snakke.

- Dette skjedde jo midt på dagen, så det har vært en god del foreldre og elever som kom rett etter ulykken. Det var flere som hadde vært vitne til det her, sier Hole.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.