Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke redd syltelabbene dine

Muslim Abid Q. Raja er ikke redd syltelabbene til Demokratene i Bergen, og tror bønn på Torgallmenningen er et godt kulturelt tiltak.

Den muslimske advokaten Abid Q. Raja og Bergens bystyrerepresentant Kenneth Rasmussen (Demokratene) har et svært forskjellig syn på bergensere og muslimsk bønn på Torgallmenningen.

Onsdag var de i Tabloid på TV 2 og diskuterte fredagsbønn og syltelabber på Torgallmenningen. Rasmussen har truet med å henge opp syltelabber rundt Torgallmenningen hvis muslimene i byen gjør alvor av truslene om å legge fredagsbønnen til byens torg hvis de ikke får ny moské.

Les også:Vil jage muslimer med syltelabber

I Tabloid kommenterte en lattermild Raja at norske muslimer ikke er redd grisens syltelabber.

Godt tiltak
- Hvis jeg kommer inn på en bensinstasjon og ser en pølse så sier jeg ikke «å neeeiii» og løper ut igjen. Norske muslimske barn har jo vært på bondegårder og hilst på grisene. Det er å spise grisekjøtt som er forbudt, sa Raja.

Etter sending sa det muslimske advokaten at han tror en fredagsbønn på Torgallmenningen ville vært et godt kulturelt tiltak.

- Jeg har vært i Bergen og opplever bergenserne som varme og åpne mennesker. Jeg tror det kunne vært et godt kulturelt tiltak å arrangere en fredagsbønn der en gang, sier Raja.

Han tror mange nordmenn lurer på hva som skjer i en moské, men tør ikke å gå inn.

- På denne måten kunne de sett hva som foregår, sa Raja til Nettavisen etter sending.

Ikke ønskelig
Det var ikke Rasmussen enig i. Diskusjonen i Tabloid onsdag ble mer morsom enn seriøs, men Rasmussen poengterte etter sending at temaet er høyst alvorlig for bergenserne. Han tror denne saken skaper mer avstand enn forståelse blant muslimer og andre nordmenn.

- Dette er alvorlig. Jeg har fått mange henvendelser fra folk som ikke ønsker dette. I en undersøkelse i Bergensavisa sa 83 prosent de ikke ønsket dette. Hvis muslimene ønsker å vise hvordan en fredagsbønn foregår, er det fint. Men ikke på Torgallmenningen. Da må jo alle andre religiøse samfunn få holde møte der også, sa Rasmussen.

For ordens skyld: Raja er imot at muslimene i Bergen skal bruke fredagsbønn på Torgallmenningen som en trussel for å få moské, men tror at en enkelt, tilrettelagt og godkjent fredagsbønn ville være godt for bergenserne.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus