Gå til sidens hovedinnhold

Ikke-røykere vil ha mer ferie

To ikke-røykere ansatt i Nordland fylkeskommune har søkt om én ekstra ferieuke som kompensasjon for at de har færre pauser i arbeidstiden enn røykere.

Ifølge NRK mener de to, som ikke vil stå fram, at det skaper stor irritasjon at røykere tar pause en gang i timen, mens ikke-røykerne kun får 20 minutters matpause.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Bør ikke-røykere få lenger ferie enn røykere?
Ja
Nei
Vet ikke

Se resultat
Dårlig for arbeidsmiljøet

LO-leder Gerd-Liv Valla er ikke enig og mener at flere goder til ikke-røykere vil ødelegge arbeidsmiljøet.

- Jeg vil advare mot slike former for forskjellsbehandling av lønnstakere, sa LO-lederen i et innlegg under en konferanse om arbeidsmiljø holdt av Avdeling tobakk i Sosial- og helsedirektoratet (tidligere Statens tobakkskaderåd).

Avdelingsdirektør Kari Huseby i Sosial- og helsedirektoratets tobakksavdeling er enig med Valla:

- Dette kan lett sette arbeidstakere opp mot hverandre. Vi mener at det er opp til enhver bedrift og arbeidsgiver å arbeide for at man har best mulig arbeidsmiljø, sier Kari Huseby.

Røykfri arbeidsplass
Forbundsleder Svein Erik Myrset i Landsforeningen for hjerte- og lungesyke mener Nordland fylkeskommune nå bør benytte muligheten til å gjøre arbeidsplassen helt røykfri.

Ifølge røykeloven er ingen arbeidsgiver forpliktet til å legge forholdene til rette for røyking. Arbeidstakerne har heller ikke krav på egne røykepauser. Loven sier også at arbeidsgiveren kan forlange at en arbeidsplass skal være helt røykfri.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger