Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke samarbeid etter muslimdisputt

Frp-formann Carl I. Hagen ber regjeringspartiene gå et annet sted enn Frp til høsten for å få støtte til neste års statsbudsjett.

Årsaken er kritikken mot Hagen etter hans tale til Levende Ord i Bergen.

- Basert på veldig sterke karakteristikker som er kommet fra Høyres leder Erna Solberg, statsminister Kjell Magne Bondevik og nå sist Venstres leder Lars Sponheim, tar jeg det som en naturlig konsekvens at regjeringspartiene ikke henvender seg til Frp under behandlingen av statsbudsjettet til høsten, sier Carl I. Hagen til VG.

I Hagens tale i menigheten Levende Ord i Bergen tidligere i sommer angrep Frp-lederen blant annet religionsstifteren Muhammed og anklaget ham for å være inspirator for terrorister.

Det fikk Erna Solberg til å slå fast at det er lite sannsynlig med et regjeringssamarbeid mellom Høyre og Frp. Bondevik uttalte i etterkant at Hagens uttalelser kan være med på å bekrefte holdningen hos ekstreme muslimer om at Vesten er en fiende - noe som kan føre til mer terror.

Nå mener Venstre-leder Lars Sponheim at Hagen oppfører seg som en religiøs leder, hvor han er hevet over politikerstanden.

- Før definerte Hagen seg som outsideren i norsk politikk. Nå opptrer han som yppersteprest, sier Sponheim.

Frp-lederen selv mener at kritikken er urettferdig.

(©NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar