*Nettavisen* Nyheter.

Ikke sikre på hagle-mannens id

Politiet sperret av et stort område rundt åstedet, og polititjenestemenn foretok grundige undersøkelser og fotograferte det aktuelle området. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

Politiet vet ennå ikke hvem mannen de skjøt og drepte på Skui i Bærum lørdag formiddag er.

22.04.06 22:06

En mann med hagle skjøt først vilt rundt seg før han selv ble skutt og drept av politiet . Tre polititjenestemenn ble truffet av hagleladninger under aksjonen. En ble truffet i halsen og ble sendt til Ullevål universitetssykehus med lettere skader.

Har du tips? Send MMS/SMS «NATIPS» til 1984 eller vaktsjef@nettavisen.no

Politiet vet ennå ikke hvem mannen de skjøt og drepte på Skui i Bærum i formiddag er. Det kom fram på en pressekonferanse på Thon hotell i Sandvika klokken 17.30.

- Vi har ikke fått bekreftet hvem den avdøde er, men arbeider med å få bekreftet identiteten. Vi håper å få gjort det så fort som mulig i løpet av kvelden, sier Johan Martin Welhaven, sjef for region øst i Spesialenheten for politisaker.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sjef for politiets spesialenhet øst, Johan Martin Welhaven (tv) og spesialetterforsker Viggo Lundamo holdt lørdag ettermiddag pressekonferanse om omstendighetene rundt skyteepisoden i Skui. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

Da TV 2 Nettavisen ringte ved 20-tiden var mannen fortsatt ikke identifisert.

- Men vi begynner å få informasjon så vi kan få identifisert ham, sier Welhaven. To timer senere opplyser Welhaven at mannens identitet trolig ikke vil bli kjent før søndag.

Kjenninger av politiet
Politiet fikk like etter klokken 9 lørdag morgen melding fra flere personer som hadde hørt skudd ved en hytte i Busoppveien på Rykkinn. De rykket ut, og ved halv ti-tiden ga politimesteren i Asker og Bærum tillatelse om bevæpning.

To personer ble pågrepet da politiet kom til stedet, mens en tredje person med våpen rømte til skogs.

Politiet hadde lørdag ettermiddag enda ikke avhørt de to som befant seg sammen med haglemannen. Politiet ville ikke gå ut med identiteten på de to, men de skal være kjenninger av politiet.

- Det som kan sies, er at de visstnok er kjente av politiet. De vil bli avhørt av politiet i Asker og Bærum lørdag, sier Welhaven.

Endte ved busss-garasjen
Politiet tok opp jakten ved hjelp av hundepatrulje fra Asker og Bærum politidistrikt.

De forfulgte haglemannen fra hytta gjennom en gård mot Isi søppelplass.

- Det hele endte opp ved en garasje i området ved bussgarasjene på Skui, ifølge Welhaven.

Der ble haglemannen skutt.

- Under forfølgelsen skal personen ha løsnet flere skudd mot poliitiet, og politiet løsnet skudd tilbake før de fatale skuddene, sier Welhaven.

Politimannen avhøres
En politimann fra beredskapstroppen i Oslo ble såret i aksjonen etter å ha blitt truffet av mannens hagleladninger i halsen.

Politimannen som ligger på sykehuset har det etter forholdene bra, fortalte politiet på pressekonferansen.

De dødelige skuddene ble avfyrt klokka 11.20. Politimannen som skjøt skal avhøres i løpet av kvelden. Kripos er koblet inn i etterforskningen, og skal granske årstedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.