RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke tillitvekkende

TV 2 Nettavisens avsløringer om norske myndigheters håndtering av Krekar-saken viser en underlig omgang med sannheten, mens rettssikkerheten for enkeltpersoner har kommet helt i bakleksa.

Det er ingen tvil om at mulla Krekar har skapt hodepine og bekymring for den norske regjeringen.

I kulissene aner vi et sterkt press fra USA.

Likevel er de avsløringene TV 2 Nettavisen har kommet med i saken, svært alvorlige, og de tegner bilde av en politisk ledelse som har blandet seg inn i påtalemyndighetenes arbeid.

Det er helt uakseptabelt.

Først avdekket TV 2 Nettavisen at den jordanske siktelsen mot Mulla Krekar åpenbart er falsk. Deretter avslørte vi at utleveringsbegjæringen for narkotikaforbrytelser kom på bestilling, og at akkurat narkotika passet godt fordi det var den eneste anklagen som raskt kunne føre til utvisning til Jordan.

Mulla Krekars fortid i den muslimske militante styrken Ansar al-Islam fratar ham ikke retten til å bli behandlet på en fair måte av norske myndigheter.

Vi synes det er all grunn til å støtte stortingspolitikerne som nå vil ha en redegjørelse fra utenriksminister Jan Petersen om norske myndighets rolle i denne saken.

- Dette dreier seg om rettssikkerhet i en verden som var skrekkslått av terrorisme, sier Karin Andersen fra SV.

Vi ser frem til den fulle redegjørelsen i Stortinget.

Svarene norske myndigheter til nå har gitt, er ikke tillitvekkende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere