RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke vis frem sexbildene dine

Sist oppdatert:
Har du intime bilder av din kjære, bør du tenke deg om før du viser dette frem til andre.

Ikke før er mannen som tok snikbilder på en strand på Hamar og la det ut på internett blitt dømt, så dukker det opp en ny sak der svært private bilder står i sentrum.

Harstad Tidende skriver at en 29 år gammel mann er bøtlagt for å ha vist frem intime bilder han hadde av sin samboer til en eller flere av kvinnens bekjente.

Dette skal ikke kvinnen ha likt, og hun anmeldte samboeren til politiet.

Mannen er nå ilagt en bot på 5000 kroner for brudd på straffelovens paragraf 390a om plagsom og hensysnløs adferd. I tillegg har politiet inndratt mannens datautstyr.

Paragrafen som benyttes er denne: «Den som ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd krenker en annens fred eller som medvirker hertil straffes med bøter eller fengsel inntil 2 år.»

Mannen har ikke vedtatt denne boten, og saken kommer nå opp i tingretten. Der vil påtalemyndigheten legge ned påstand om 6000 kroner i bot, samt saksomkostninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere