RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Imamer ber om anti-vold-holninger

Norske muslimer blir i ettermiddag oppfordret til å ta avstand fra all vold og terror.

- Vi tar klart avstand fra drapet på filmregissøren Theo van Gogh i Nederland, og vi ønsker å ta klart og tydelig avstand fra all vold, sier talsmann Khalid Mahmood i Islamic Cultural Centre til NTB.

Fredag holdt han pressekonferanse sammen med imam Mehboob Ur Rehman i Islamic Cultural Centre og imam Nehmat Ali Shah fra Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat for å klargjøre sitt standpunkt.

Også Det Islamske Forbund i Norge har offentlig tatt avstand fra enhver form for vold.

Dagens pressekonferansen kom som en reaksjon på uttalelser fra talsmannen for Islamsk Råd i TV 2s Holmgang etter drapet på filmskaperen Theo van Gogh .

Her sa Zahid Mukhtar at han hadde forståelse for at muslimer kunne bli så provosert av van Goghs islamkritiske film at de drepte ham og at sharialoven står over norsk lov .

Khalid Mahmood er en av de fem innvandrerrepresentantene for Arbeiderpartiet i bystyret i Oslo som sist lørdag krevde at Mukhtar må trekke seg som talsmann for Islamsk Råd.

Imamene vil i fredagsbønnen samtidig oppfordre alle til å delta på lørdagens markering mot vold og terror i Oslo sentrum, melder NTB.

Det er NRK-journalisten Noman Mubashir (30) som har tatt initiativ til anti-vold-marsjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere