RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Influensaaktiviteten øker

Sist oppdatert:
Fortsatt er det influensavirus B som dominerer.

Etter en stabilisering i influensaaktiviteten i uke 1-2, ble det i uke 3 registrert en ytterligere økning, melder Folkehelseinstituttet.

De fleste påviste virus er fortsatt influensavirus B, mens om lag en fjerdedel er influensavirus A, hovedsaklig svineinfluensaviruset A(H1N1).

Folkehelseinstituttet anbefaler fortsatt influensavaksine til eldre, gravide og personer med alvorlig underliggende sykdom og til helsepersonell med pasientkontakt.

Les den siste ukerapporten fra Folkehelseinstituttet her

Tre nye tilfeller av svineinfluensa ble registrert på Haukeland i Bergen denne uken, melder BA.no.

– Siden forrige tirsdag har vi fått tre nye tilfeller av svineinfluensa i Helse Bergen, sier smittevernoverlege Dorthea Oma ved Haukeland sykehus til avisa.

Alle de tre pasientene er innlagt ved vanlige sengeposter. En av pasientene, som har en alvorlig grunnsykdom, har vært innlagt med svineinfluensa i flere uker.

Dorthea Oma sier til BA.no at nesten alle som er diagnostisert med influensa i Helse Bergen i år har vanlig sesonginfluensa, type B.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere