RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Influensaen er her

Hundretusener av nordmenn vil bli rammet av influensa de nærmeste ukene.

- Forrige uke krysset vi grenseverdien for utbrudd, noe som betyr at sesongens influensaepidemi har brutt ut. Uke 6 var den uken med flest influensatilfeller hittil, sier forsker Olav Hungnes ved Folkehelseinstituttet til Aftenposten.

Folkehelsa regner med at 5-10 prosent av befolkningen blir rammet av influensa i løpet av en sesong. Det betyr at flere hundretusen kommer til å bli liggende hjemme med influensa i løpet av de neste 4-8 ukene.

Dermed kan vinterferien bli ødelagt for mange nordmenn. Det kan dempe smittespredningen at skoleklasser blir spredt rundt i landet, men samtidig kan ferien føre til at influensaen spres til steder der den ikke har vært før.

Influensaen kommer brått på, med feber, hodepine og frostfølelse, og gjerne hoste, sår hals og rennende nese. Det er vanlig å være syk i 2-4 dager, og at man hangler litt etterpå. Er du ikke bedre etter en uke, bør du oppsøke lege, opplyser Hungnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere