RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Influensaen kan ta 1000 liv

Sist oppdatert:
Folk i risikogrupper rådes til å vaksinere seg mot influensa umiddelbart. Folkehelseinsituttet venter at minst 1000 nordmenn dør som følge av viruset i vinter.

Trolig blir så mange som 400.000 nordmenn syke av influensa i løpet av vinteren. I løpet av den perioden venter Folkehelseinsituttet at viruset vil kreve minst 1000 norske liv, skriver VG.

- Vi ser at antallet positive prøver øker både i Norge og ellers i Europa. Influensaen er i startgropen, sier overlege Bjørn Iversen ved Folkehelseinstituttet, til avisen.

I Spania er allerede influensaen i fullt utbrudd og Iversen oppfordrer alle som befinner seg i risikogrupper til å vaksinere seg umiddelbart. Det betyr eldre over 65 år, alvorlige syke og folk med immunsvikt.

Iversen mener det kan være lurt for alle uansett alder og helsetilstand å vaksinere seg, men myndighetene gir ingen offisielle råd om dette. Folkehelseinstituttet har sendt ut nærmere en halv million vaksinedoser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere