RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mandag ble det kjent at Kong Harald har kreft i urinblæren. I forbindelse med kongens sykdom, kommer TV 2-Nyhetene med en ekstra nyhetssending klokka 15.55. Følg den direkte på web-TV.

Informerer kongehusene i dag

Sist oppdatert:
SLOTTET (TV 2 Nettavisen): Kongens nærmeste fikk vite om kreftdiagnosen allerede lørdag. I ettermiddag informerer Slottet øvrig familie og kongehus i Europa.

- I hovedsak forholder kongefamilien seg til sykdommen på samme måte som kongen. De preges av at han skal gjennom en operasjon og at han vil få et lengre sykeleie, sier hoffsjef Lars Petter Forberg til TV 2 Nettavisen.

Han sier at nyheten om sykdommen kom som en overraskelse.

- Kongen har nesten ikke vært syk så lenge han har vært regent, påpeker Forberg.

Informerer kongehus
Kongens aller nærmeste, dronning Sonja, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn ble informert om sykdommen allerede lørdag. Først mandag ettermiddag sender Slottet ut melding til øvrig familie og kongehus i Europa.

- I første omgang har man konsentrert seg om å informere regjeringen og statsministeren, etter at den nærmeste familien ble innformert, sier hoffsjef Forberg.

Blomster og brev
Han sier at kong Harald har fått veldig mye oppmerksomhet etter at han første gang ble innlagt på Rikshospitalet. Blomster og brev har strømmet på siden hans helsetilstand ble offentlig kjent forrige tirsdag.

- Han setter veldig pris på den omtanke som ligger i det, sier Forberg.

- Kong Harald har tatt det som en mann, sa overlege Trygve Talseth ved Rikshospitalet på en pressekonferanse på Slottet mandag.

Frem til innleggelsen førstkommende lørdag vil kongen slappe av hjemme på Slottet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere