RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eli Kari fra Storm bare måtte vasse på Bryggen! Tre ting må klaffe dersom det skal bli stormflo.

«Inga» skaper tog-kaos

Sist oppdatert:
Både Bergensbanen, Østfoldbanen og Jærbanen ble stanset av uværet onsdag. Bergensbanen er fortsatt stengt.

Seks kilometer vest for Hallingskeid i retning Myrdal, ble flere hundre passasjerer på Bergensbanen stående fast ved 17.30-tiden fordi en mast hadde falt ned og sperret linjen.

Som følge av dette måtte vestgående tog stanse på Geilo mens østgående parkerte på Voss stasjon.

Bergensbanen vil bli åpnet igjen i løpet av torsdag formiddag.

- Dagtoget fra Oslo har gått som normalt, og vi regner med å få åpnet banen igjen slik at det kommer seg til Bergen, sier informasjonssjef i NSB Persontog, Preben Colstrup til TV2 Nettavisen.

Veier stengt
Ved 21.30-tiden onsdag kveld var alle passasjerene som hadde sittet fast på fjellet i ferd med å bli fraktet videre med buss. Passasjerene på toget som står fast på Voss ble sendt med buss over Filefjell til Oslo og Drammen. Passasjerene som skulle til Bergen tok buss fra Ål.

Ettersom flere veier var stengt, var det lenge usikkert hvordan passasjerene skulle fraktes videre etter togstansen.

Venter på regn
Rundt klokken 15 måtte trafikken på østre linje ved Østfoldbanen erstattes med busser mellom Mysen og Spydeberg fordi kontaktlinjene var ødelagt av nedblåste trær. En halv time senere ble også vestre toglinje sperret av samme årsak.

- Linjene vil nok ikke være ryddet før etter midnatt, men vi regner med at trafikken i morgen tidlig vil kunne gå som normalt, sier Svinstad.

På Jærbanen skapte saltvann i signalsystemene kortslutning og stans onsdag. NSB har derfor satt inn busser på strekningen Stavanger-Egersund.

- På Jærbanen trenger vi hjelp av «Inga» til å rydde opp. Vi venter på at regnværet skal vaske bort saltvannet slik at signalsystemene vil kunne fungere igjen, sier Svinstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere