Ingas ville herjinger

Foto: Kristian Bruarøy, TV 2 Interaktiv

Med orkan styrke i kastene river Inga tak av p-hus, bolighus under bygging er lagt i ruiner og flere flyplasser er stengt. Se bildene og les alt om stormen.

12.01.05 15:00

Stormen Inga raser nå gjennom Norge.

TV 2 Nettavisen skrev tidligere onsdag at stormen vil kunne nå orkan styrke enkelte steder når full styrke midt på dagen.

Haugesund lufthavn på Karmøy har kanselert alle flygninger til og fra flyplassen.

Utrykningsleder Harald Fosen i Avinor sier til TV 2 Nettavisen at det er orkan i kastene ved lufthavnen. Den blir ikke åpnet for flyvninger før tidligst i ettermiddag.

Flere fergesamband langs kysten har også blitt innstilt.

Taket løsnet
I Smeheia i Sandnes har et hus som var under oppføring blåst ned.

I 09-tiden løsnet to takplater på parkeringshuset ved Bergen lufthavn Flesland. En bit av taket ramlet ned på en bil slik at den ble skadet, men ingen personer ble skadet.

- Nå blåser det noe voldsomt her. Vinden tok bokstavelig talt tak i taket i formiddag slik at noen av takplatene løsnet. De blåste ikke helt av, men en list datt av slik at en bil ble skadet. Vi har stort sett fikset taket nå, og sikret taket med stropper og kjettinger slik at det ikke medfører noe fare. For sikkerhets skyld har vi stengt av et området rundt parkeringshuset og terminalen, slik at vi er sikret på at ingen kan bli skadet, forteller Alf Sognefest, terminal og markedssjef på Bergen lufthavn Flesland.

Sognefest forteller til TV 2 Nettavisen at flytrafikken på Flesland foreløpig går som normalt, men at de fortløpende vurderer situasjonen.

Taket på «Skipsbyggerhallen», et av VETCO AIDELs bygg i Haugesund er i ferd med å bli tatt av vinden. Flere bølgeblikkplater skal ha blitt rivd av taket, og de ansatte er evakuerte.

Det er ikke meldt om personskader.

Bryggen i fare
I Bergen sentrum står Bryggen i fare for å gå under vann. Før klokken 12 hadde stormfloen sendt vann inn i butikkene langs Bryggen i Bergen. Vannstanden skal nå sitt høyeste punkt klokken 12.09. Værmeldingen sier at den skal bli 18 centimeter over normal flo. I tillegg fører stormen med seg kraftige bølger.

TV 2 Nettavisen kunne ved 12.30-tiden konstatere at det har samlet seg en liten innsjø av vann på den gamle delen av Bryggen. Enkelte av butikkene langs Bryggen hadde begynt å ta inn vann - og det blåser og regner kraftig.

Fikk tre over seg
På Sola ble en kvinne kjørt til sykehus med lettere skader etter at et tre blåste over henne.

- Kvinnen skal ha lettere skader, sier operasjonsleder Torstein Tendenes ved Rogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

I Kristiansand har Color Lines ferje «Prinsesse Ragnhild» slitt fortøyningene, og mannskapet sliter med å fortøye fergen i det kraftige uværet.

3000 strømløse i Østfold
Styggværet herjer med østfoldingene også. 3000 har mistet strømmen i Sarpsborg, Indre Østfold og alden, melder NRK.

- Det er mange feil på nettet vårt. Det er mye vind og torden som har gjort at rundt 3000 abonnenter er uten strøm i Indre Østfold, Halden og Sarpsborg. Vi jobber på fullt for å få strømmen tilbake i området, forteller Elisabeth Teien, informatør i Fortum Distrubusjon.

Stengt bro
Ved Knarvik er Hagelsundsbroen stengt på grunn av vinden.

- Vi var blant de siste som kjørte over. Vinden tok grådig godt i bilen, sier Elisabeth Fonnes til TV 2 Nettavisen.

TV 2s team på Askøy utenfor Bergen forteller at flere hus og naust i Herdla ytterst på øya står under vann. Eierne forteller at vannet her står en meter høyere enn vanlig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag