RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DEBATT: Gunnar Stavrum og Ingebrigt Steen Jensen møttes til debatt i Politisk Kvarter.
DEBATT: Gunnar Stavrum og Ingebrigt Steen Jensen møttes til debatt i Politisk Kvarter. Foto: Skjermdump NRK

Ingebrigt Steen Jensen: - Sylvi Listhaug fører egentlig Arbeiderpartiets innvandringspolitikk

Sist oppdatert:
Gunnar Stavrum møtte Ingebrigt Steen Jensen til debatt i Politisk Kvarter.

- En norsk statsråd lager ikke fredagsunderholdning av å kaste folk ut av landet, sier Ingebrigt Steen Jensen i Politisk Kvarter på P2.

PR-mann og forfatter Steen Jensen møtte Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum til debatt mandag morgen.

Steen Jensen gikk fredag hardt ut mot TV 2-reportasjeen der innvandringsminister Sylvi Listhaug var med politiet ut for å finne innvandrere som oppholder seg i Norge ulovlig.

Sammenligner med jødeutryddelsen

I et Facebook-innlegg skriver Steen Jensen at innslaget vakte grufulle minner for mange, og drar sammenligninger til nazistenes jødeutryddelse.

«Bank-bank midt på natta! Vis oss papirene! Heraus! Til en leir langt borte, der det er natt og tåke,» skriver Steen Jensen.

INGEBRIGT STEEN JENSEN mener Sylvi Listhaug har tråkket over en grense ingen andre norske statsråder har gjort før henne.

LES OGSÅ: Listhaug spiser dumme bananer lett til frokost

Det reagerer Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum på, og mener Steen Jensen bør be om unnskyldning.

- Det er en grotesk undervurdering av dette folkemordet når den profilerte samfunnsdebattanten sammenligner jødeutryddelsen med tvangsutsendelse av asylsøkere som har fått avslag på sine søknader og andre som oppholder seg ulovlig i Norge, skriver Stavrum i et blogginnlegg.

Les også: Sjuåringen Listhaug og Joner krangler om, er Aghdas lillebror: - Det er umenneskelig av Listhaug å feire på den måten

- Unnskyldningen er en avsporing

Steen Ingebrigtsen sier under Politisk KVarter at han ikke har sammenlignet utkastelsen av ulovlige innvandrere med jødeutryddelsen, men at han skrev at det «vakte assosiasjoner».

- Det vakte åpenbart ikke bare assosiasjoner og bilder i meg, for nå har 15.000 nordmenn skrevet under på at dette var langt over streker. Å gjøre denne hevnaksjonen til Listhaug er å krysse en grense vi aldri har opplevd i norsk politikk. At jeg bør be norske jøder om unnskyldning er en avsporing. Å kalle det et respektløs overgrep mot norske jøder, er en gedigen avsporing. Det vet Gunnar Stavrum, sier Steen Jensen på P2.

- Tar fokus vekk fra saken

Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum mener Steen Jensen «fossror» og står ved at sammenligningen er «grotesk».

GUNNAR STAVRUM reagerer på Steen Jensens ordbruk, og mener det er en avsporing av saken.

- Steen Jensen er respektløs overfor jødene som ble drept, og det å sammenligne det med norsk asylpolitikk er helt horribelt. Det er ikke mulig å tolke dette på annet vis enn at du sammenligner Listhaugs innslag med jødeutryddelsen, mener Stavrum.

LES OGSÅ: Kristoffer Joner tar kraftig oppgjør med Sylvi Listhaug

Videre argumenterer Stavrum for at Steen Jensens ordbruk tar fokus vekk fra selve saken.

- Dette har nå blitt en debatt om hvordan Listhaug bidrar. Listhaug bidrar på samme måte som Steen Jensen, ved å tilsløre debatten. Faktum er at norsk asylpolitikk i dag ikke er veldig forandret fra da den rødgrønne regjeringen hadde makten.

Det kunne Steen Jensen si seg enig i:

- Listhaug fører egentlig Arbeiderpartiets innvandringspolitikk. Men jeg sier likevel at hun har tråkket over en grense ingen andre statsråder noensinne har gjort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere