RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen Alan Wake på PC?

Sist oppdatert:
Det Windows Vista-eksklusive spillet kan se ut til å aldri få sin debut i PC-verdenen.

(Spillmagasinet): I forrige uke skrev vi at fremtiden for Alan Wake på PC kunne se langt mer fjern ut enn tidligere. Og nå ser det ut som om lyset i tunnelen er helt i ferd med å forsvinne helt.

En tidlig utgave av Alan Wake ble brukt av Microsoft, Intel og Nvidia som teknologi «show-off» tidligere, og som i sin tid ble omtalt som et Vista-eksklusivt PC-spill (les: et push over fra XP til Vista for gamere), omtales nå utelukkende som et Xbox 360-spill.

Under E3 tidligere i sommer ble Alan Wake vist fram i en X360-eksklusiv del av showet til Microsoft. Ryktene begynte å fly? Er Alan Wake bare for Xbox – eller kommer det en PC-versjon senere – slik vi har sett med spill som GTA og Metal Gear Solid Rising?

– Det er riktig at vi for tiden utelukkende jobber med Xbox 360-versjonen av spillet. Det er trygt å si at i alle fall en samtidig lansering av PC og Xbox-versjonen ikke kommer til å si, forteller en representant for utviklerstudioet ifølge Gamespot.

Men det stopper ikke det.

– Planene for et PC-spiller nå helt åpent. Remedy har en lang historie med PC-gaming, og vi skulle gjerne sett en PC-versjon for PC-spillere. Til syvende og sist ligger denne avgjørelsen hos vår utgiver, forteller representanten.

Leser en mellom linjene her så er saken følgende: Utviklingen av Alan Wake har tatt altfor lang tid, Microsoft har funnet ut at pengene ligger i Xbox-markedet, og bedt utviklerne gjøre seg ferdig med et pengesluk. Blir spillet en kjempesuksess, så vil en vurdere å portere spillet til PC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere