*Nettavisen* Nyheter.

Ingen Alan Wake på PC?

Det Windows Vista-eksklusive spillet kan se ut til å aldri få sin debut i PC-verdenen.

31.07.09 08:36

(Spillmagasinet): I forrige uke skrev vi at fremtiden for Alan Wake på PC kunne se langt mer fjern ut enn tidligere. Og nå ser det ut som om lyset i tunnelen er helt i ferd med å forsvinne helt.

En tidlig utgave av Alan Wake ble brukt av Microsoft, Intel og Nvidia som teknologi «show-off» tidligere, og som i sin tid ble omtalt som et Vista-eksklusivt PC-spill (les: et push over fra XP til Vista for gamere), omtales nå utelukkende som et Xbox 360-spill.

Under E3 tidligere i sommer ble Alan Wake vist fram i en X360-eksklusiv del av showet til Microsoft. Ryktene begynte å fly? Er Alan Wake bare for Xbox – eller kommer det en PC-versjon senere – slik vi har sett med spill som GTA og Metal Gear Solid Rising?

– Det er riktig at vi for tiden utelukkende jobber med Xbox 360-versjonen av spillet. Det er trygt å si at i alle fall en samtidig lansering av PC og Xbox-versjonen ikke kommer til å si, forteller en representant for utviklerstudioet ifølge Gamespot.

Men det stopper ikke det.

– Planene for et PC-spiller nå helt åpent. Remedy har en lang historie med PC-gaming, og vi skulle gjerne sett en PC-versjon for PC-spillere. Til syvende og sist ligger denne avgjørelsen hos vår utgiver, forteller representanten.

Leser en mellom linjene her så er saken følgende: Utviklingen av Alan Wake har tatt altfor lang tid, Microsoft har funnet ut at pengene ligger i Xbox-markedet, og bedt utviklerne gjøre seg ferdig med et pengesluk. Blir spillet en kjempesuksess, så vil en vurdere å portere spillet til PC.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag