RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen ansatte E.coli-smittet

Sist oppdatert:
Ingen av de 93 ansatte ved Terinas anlegg i Sogndal er smittet av E.coli.

Det viser blodprøvene som ble tatt av de ansatte ved anlegget, opplyser Gilde i en pressemelding.

- Det var en stor lettelse for alle medarbeiderne i Sogndal å vite at ingen av dem er smittet, og at de ikke har forårsaket det E. coli-utbruddet som har vært, sier kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Gilde til TV 2 Nettavisen.

- Fra råvarene
Sundqvist mener dette tydeliggjør at E. coli.-smitten kommer fra råvarene , og ikke produksjonsstedet og medarbeiderne.

- Og det er klart, at i den alvorlige saken hvor 16 er smittet og en gutt har mistet livet, så har det mye å si at man vet at de ikke kunne knyttes til dette, sier hun.

Det var Terina-anlegget i Sogndal som har produsert spekepølsene der den farlige E.coli O103- varianten er funnet. Kjøttet i disse pølsene kommer fra nedskjæringsanlegget på Tynset. Og Mattilsynet har identifisert et parti fårekjøtt som har bakterien i seg. Mattilsynet jobebr nå med å spore smitten til en besetning sau, noe som karakteriseres som ekstremt vanskelig.

Ny produksjon
Gilde har startet opp igjen produksjonen ved Gilde-anlegget i Sogndal.

Pølseproduksjonen opphørte umiddelbart da det ble funnet E. coli- i spekepølser som ble produsert ved anlegget, både sognemorr og fåresnabb.

- Vi har startet med produksjon av birkebeineskinke og pæreskinke. Vi forbereder også å starte opp igjen med pølseproduksjonen, etter å ha fått klarsignal fra Mattilsynet til dette, sier hun.

Det er heller ikke funnet spor av E.coli på anlegget eller i andre prøver i tilknytning til produksjonen i Terina-anlegget i Sogndal.

Gildes Tynset-anlegg er inntil videre stengt, og de ansatte tar ut tvungen avspasering og ferie mens de venter på at de kan starte opp igjen med arbeidet. Det er ikke tatt noen prøver av de ansatte ved dette nedskjæringsanlegget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere