RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen avisstreik

Sist oppdatert:
Avisene kommer ut som normalt, etter at journalistene og grafikerne i natt kom til enighet i meklingen med Mediebedriftenes Landsforening.

Meklingsmann Dag Nafstad la klokken halv to i natt frem en skisse til løsning, og en time senere ble det klart at grafikerne i Fellesforbundet hadde godtatt skissen.

- Skissen er en fullstendig pakke som partene må svare ja eller nei på, sa Nafstad til Journalisten etter at skissen var lagt frem.

Felles krav

Ettersom pensjonsordningen hadde vært det store stridsspørsmålet og NJ og Fellesforbundet hadde de samme kravene her, var det regnet som sannsynlig at også journalistene ville godta skissen.

Det tok noe lenger tid, men klokken 03.04 meldte NJ at også de hadde godtatt skissen.

- Konstruktivt

Leder i NJ, Ann-Magrit Austenå, betegner forhandlingsklimaet som svært godt og konstruktivt, og ser forhandlingsresultatet i sammenheng med krav NJ har hatt helt siden streiken for to år siden.

- Jeg ser det som avslutningen på det vi startet på med streiken for to år siden. Vi har forhandlet ut ifra prinsippet om at pensjon er lønn, og pensjon vil vi forhandle på. Nå har vi fått avtalefestet denne retten, sier Austenå til TV 2 Nettavisen.

Uføredekning

Den nye avtalen gir ikke noe eksakt tall på hvor høye pensjonene skal være, men innen 2010 skal minstenivået heves til høyere enn det øvrige minstenivået. Avtalen innebærer en regulering av hvordan pensjoner skal forhandles lokalt og etter hvilke standarder.

- Alle skal også ha uføredekning, sier Austenå.

MBL fornøyd

- Dette er en god løsning for norsk presse. Vi har løst de vanskeligste pensjonsdiskusjonene til fordel for de som arbeider i vårt system. Våre bedrifter har erklært at de i løpet av perioden frem til 2010 skal bringe ytelsespensjon opp på et nivå som tilsvarer 4 % av lønnen under 6G og 7 % av lønnen opp til 12 G. Det skal også arbeides for dekning for uføre, sier styreleder i MBL Olav Mugaas i en erklæring på MBLs hjemmeside.

Den økonomiske rammen for oppgjøret er på 3,7 %, ifølge MBL.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere