*Nettavisen* Nyheter.

Ingen barn til Gardermoen alene

60 barn har kommet hjem alene til Sverige fra katastrofeområdene i Asia. På mottakssenteret på Gardermoen er det heldigvis ikke registrert noen ensomme barn.

- Per klokken 12 i dag søndag har 2324 personer kommet til mottaket på Oslo Lufthavn. Den oversikten er ikke differensiert mellom barn og voksne, sier stasjonssjef for politiet på Gardermoen Nils Sundstu til TV 2 Nettavisen.

Ingen barn alene
Selv om listen ikke skiller mellom barn og voksne uten at det blir foretatt en manuell opptelling er Sundstu sikker på at ingen barn har kommet helt alene til Gardermoen.

- Jeg så tallene fra Sverige og det skar meg i hjertet. Men her har vi ikke registrert noen slike tilfeller, sier Sundstu.

Han kan likevel ikke utelukke at noen barn har kommet foreldreløse hjem, fordi noen kan ha kommet med andre slektninger eller følge, og at de dermed ikke er registrert som alene.

- Det kan ha skjedd, men det kan jeg ikke si sikkert, sier Sundstu.

250 hjem i går
250 nordmenn som overlevde flombølgen i Thailand og pårørende kom til Norge i går. Omtrent like mange vil komme i dag, melder Utenriksdepartementet.

- De 250 kom hovedsakelig med et charterfly og ekstraflyet som SAS har satt opp. Noen kom med ambulanseflyet, sier informasjonsrådgiver Eirik Bergersen i Utenriksdepartementet (UD).

- Hvor mange er igjen i Thailand nå?

- Sykehusene begynner å bli tomme for nordmenn nå, så langt vi vet er det bare én person igjen. Ellers jobber Kripos stadig med tallene, spesielt kategorien ”ukjente”, det vil si folk som vi er usikre har vært i flomområdet, sier Bergersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag