RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen Cantona-trøye i kisten

Foreldrene til den drepte Terje Mjåland (23) ønsker ikke at sønnen deres skal begraves med en signert Cantona-trøye.

Gjennom kapellan Bjarne Sveinall i Borgestad kirke forteller Terje Mjålands familie at den signerte Manchester United-skjorte, signert av Eric Cantona, ikke kommer til å følge 23-åringen i graven.

- Familien ønsker ikke at denne trøya skal ha noen rolle i forbindelse med begravelsen, og understreker at dette er en venneaksjon. I minnesamværet som skal finne sted etter begravelsen, med nære venner og familie, skal imidlertid trøya få en sentral plass, sier Sveinall til NTB.

Her vil den bli plassert godt synlig ved siden av et bilde av Terje Mjåland.

Venner skaffet skjorte
Venner av Terje Mjåland har fortalt at 23-åringen var en svoren Manchester United-fan, og har uttrykt ønske om å få legge en trøye signert av favorittspilleren Eric Cantona i graven.

Gjennom VG har vennene fått tak i en trøye signert av Cantona, med påskriften «memories Terje». Avisen skriver mandag at trøyen skal følge Terje i graven.

Kan legge ved hva man vil
Ifølge Bjarne Sveinall er det den enkeltes pårørende som bestemmer hva som legges ved avdøde i kisten.

- Man kan legge ved hva man vil av oppløselige gjenstander i kista. Det er opp til de pårørende å bestemme, og ikke noe presten kan blande seg opp i, sier Sveinall.

Terje Mjåland begraves i Skien onsdag, og begravelsen finner sted fra Borgestad kirke. Døveprest Asgeir Straume fra Døvekirken i Oslo skal forrette, mens Bjarne Sveinall skal bistå. Det er plass til rundt 350 mennesker i Borgestad kirke.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere