Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen dyrlege på kveldstid

Foto: (EPA/Scanpix)
Etter nyttår bør alle kjæledyr holde seg friske utenom veterinærenes kontortid.

Ni av ti norske veterinærer vil trolig si opp vaktavtalen med staten. Det kan gjøre det håpløst å skaffe dyrlege på kveldstid.

- Vi har sendt melding til alle våre medlemmer med oppfordring om å si opp sine individuelle avtaler med staten. Dersom vi ikke får en nytt og atskillig bedre ordning innen 1. januar, vil vi ikke lenger gå vakter på kveldstid og i helger, sier president og generalsekretær i Den norske veterinærforening (DNV), Hans Petter Bugge til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Konsekvensen kan bli dramatisk i distrikts-Norge. Uten en vaktordning kan imidlertid ikke veterinærene pålegges å være tilgjengelige.

Et utvalg bestående av medlemmer fra så vel veterinærforeningen som Statens Dyrehelsetilsyn (SDT) har enstemmig konkludert med at veterinærene bør ha vaktgodtgjørelse på lik linje med tannleger og leger. Det vil ikke Landbruksdepartementet være med på.

– Et stort flertall av landets veterinærer er unge kvinner med barn som ikke vil finne seg i å jobbe for knapper og glansbilder og under uforutsigbare forhold, sier Bugge.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!