RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen fred for forsvarsministeren

(Lars Magne Hovtun/FORSVARET)
Sist oppdatert:
Fredsmøtet mellom Sverre Diesen og Leif Sverre Roséns redder ikke forsvarsministeren.

Frp mener at det fortsatt er grunnlag for å granske forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsens (Ap) rolle i Rosén-saken til tross for møtet mellom de to kamphanene Diesen og Rosén søndag. Med sterk ordre fra Strøm-Erichsen om å rydde opp ble forsvarssjef Sverre Diesen og den permitterte sanitetssjefen Leif Sverre Rosén enige om å legge ned våpnene i den betente personalsaken.

Venter på brev
Nå venter lederen for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité Lodve Solholm (Frp) spent på redegjørelsen fra Strøm-Erichsen om saken som skal komme i løpet av dagen. Forsvarsdepartementet opplyser at redegjørelsen trolig kommer i løpet av ettermiddagen eller kvelden.

Men forsoningsmøtet har ikke gjort Frp mildere stemt overfor forsvarsministeren.

- Det at disse to karene er blitt gode «buser» endrer ikke på at Frp mener at saken bør forfølges videre, sier Solholm til Nettavisen.

Til tross for det såkalte forsoningsmøte, ønsker også Leif Sverre Rosén at saken blir tatt opp i en åpen høring.

- Jeg foretrekker en åpen høring. Jeg ønsker at den hele og fulle sannhet skal kommer fram. Denne saken går lengre tilbake enn juni 2006, sier Rosén.

- Husket plutselig
Svaret som Stortinget får mandag avhenger av om Frp vil forfølge saken videre med ett nytt brev, eller om partiet vi gå inn for å åpne sak mot forsvarsministeren. Det vil innebære at kontroll- og konstitusjonskomiteen velger en saksordfører for saken, og kaller inn Strøm-Erichsen på teppet for å forklare seg i en åpen høring.

Les også:Hemmelig spill bak Rosén-avgangen

- Vi sendte forespørselen om redegjørelse forrige mandag før det ble klart at statsråden likevel husket at hun hadde hørt om avtalen med Rosén. Vi forventer at hun informerer om hvorfor hun plutselig visste noe og hvorfor hun selv som øverste politiske leder ikke viste at den øverste lederen for saniteten hadde fått sparken, sier Solholm.

- Kun toppjobb er aktuelt
Rosén sier han vil legge fra seg uniformen dersom han ikke får beholde stillingen som sjef for Forsvarets sanitet.

Dersom han ikke skulle lykkes i å reforhandle avtalen, vil Rosén søke avskjed hos Forsvaret. Han sier det ikke blir aktuelt å fortsette i Forsvaret i en annen stilling.

- Jeg har tenkt på dette over natta, og kommet frem til at det er den eneste jobben jeg kunne tenke meg å gå tilbake til. Jeg akter ikke å bli nøytralisert ved å sette meg til å gjøre en annen jobb. Så alternativet er å søke meg til en sivil jobb, sier Rosén.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere