*Nettavisen* Nyheter.

Ingen funnet etter ras

Foto: Skeikampen alpinsenter

Ras ved alpinanlegg på Skeikampen.

26.01.09 16:13

Rundt klokken 13 søndag gikk et ras ved Skeikampen alpinanlegg i Gausdal. Like etter gikk det nok et ras i området. Politiet frykter at én person kan været tatt av det andre raset.

- Vi har vitneobservasjoner som sier at de så to personer kjøre inn i dette raset, og at bare en har kommet ut. Ingen er meldt savnet, men vi fortsetter nå søkene for å kunne utelukke at noen er tatt av raset, sier operasjonsleder i Gudbrandsdal politidistrikt Sidsel Svarstad til Nettavisen ved 17.30-tiden.

Tidligere på dagen sa operasjonsleder Knut Westby at en person sier han kan ha sett en person bli tatt av raset, men at dette er usikker informasjon.

Rundt 20 Røde Kors-medarbeidere, fire ekvipasjer med lavinehunder, letemannskaper fra forsvaret, samt alle ansatte og tråkkemaskiner ved skianlegget på Skeikampen deltar i søket.

- Vi kommer til å fortsette å søke gjennom det andre rasområdet til vi kan frigi dette, men vi kommer til å holde igjen noe mannskap i noen timer utover kvelden for å være på den sikre siden, sier Svarstad.

Svarstad forteller at det første rasområdet allerede er frigitt.

- Vi har fått tak i en mann og en dame som trolig utløste det første raset. Kvinnen fulgte med ned det første raset og er sikker på at ingen andre var i området, sier hun.

Dette området skal være ferdig gjennomsøkt.

Raset traff ikke de markerte løypene, men et område som er populært for dem som kjører utenfor de preparerte og oppmerkede løypene ved anlegget.

Se live webkamera fra Skeikampen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag