Gå til sidens hovedinnhold

Ingen grønn bølge for regjeringen

Norske velgere jubler ikke for «månelandingen».

Regjeringens «månelanding» høster liten applaus fra norske velgere, viser TNS Gallups Klimabarometer. Folk flest tror ikke gasskraft med CO2-håndtering bidrar til å begrense klimaendringene.

Fornybart vinner
Gasskraft med CO2-håndtering oppnår bare 59 av 100 poeng på Klimabarometeret. Dette gir et lavere omdømme enn samtlige fornybare energikilder som testes i målingen.

- Jeg synes det er oppsiktsvekkende at samtlige fornybare energikilder oppfattes som mer klimavennlige enn gasskraft med CO2-håndtering, når vi vet hvor mye politisk prestisje som er lagt ned i denne satsingen, sier Steinar Bysveen, administrerende direktør i Energibedriftenes Landsforening (EBL) i en kommentar til undersøkelsen.

Samtidig er det kun 22 prosent av befolkningen som mener gasskraft med fangst og lagring av CO2 bidrar til å begrense klimaendringene. Også her er de fornybare energikildene overlegne. Både vann-, vind-, bølge-, tidevanns- og småkraft, samt fjernvarme og bioenergi oppfattes å bidra mer til å begrense klimaendringene enn gasskraft med fangst og lagring av CO2.

Få er stolte
Den norske klimasatsingen får passet sitt påskrevet i undersøkelsen. Kun 14 prosent av oss blir stolte når vi tenker på Norges innsats for å begrense klimautslippene.

- Velgerne viser liten entusiasme for Norges klimainnsats i sin alminnelighet og for «månelandingen» i særdeleshet, sier Daniel Rees, prosjektleder i TNS Gallup.

- Regjeringen har lagt mye prestisje i fangst og lagring av CO2, men så langt er dette et forurensende, usikkert og ekstremt kostbart prosjekt. Folk er ikke dumme, de skjønner at regjeringen ikke gjør en reell innsats for å kutte utslippene, sier talsperson for Miljøpartiet De Grønne, Sondre Båtstrand.

Reklame

NÅ: Rekordlav pris på Northug-brillene

Kommentarer til denne saken