RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen hadde hørt fra mannen på tre dager - her blir han oppdaget av flyet


FUNN: Det ble iverksatt leteaksjon natt til tirsdag etter at ingen hadde hørt fra mannen siden lørdag. Her blir han funnet av NAK-mannskapet på flyet Cessna 172, som deltok i leteaksjonen.
FUNN: Det ble iverksatt leteaksjon natt til tirsdag etter at ingen hadde hørt fra mannen siden lørdag. Her blir han funnet av NAK-mannskapet på flyet Cessna 172, som deltok i leteaksjonen. Foto: HRS NORD NORGE
Tirsdag ble kajakkpadleren funnet. Han er i god behold.

(Nordlys): Politiet og Hovedredningssentralen i Nord-Norge (HRS) satt natt til tirsdag inn et helikopter i søket etter en savnet person i Øvre Anárjohka Nasjonalpark.

Søket ble iverksatt etter en bekymringsmelding til politiet mandag kveld. Mannen var på tur i nasjonalparken og hadde avtale å gi lyd fra seg daglig. Da ingen hadde hørt fra ham siden lørdag, tok familie og kolleger mandag kontakt med politiet.

Tirsdag formiddag ble det gjort funn av Norsk Aeroklubbs flytjeneste (NAK). Fra et fly av typen Cessna 172 LN-DAY meldte NAK klokken 13.09 at de hadde oppdaget en blå kajakk med mann om bord i elvekrysset Anarjohka og Heavvojohka.

Det viste seg å være den savnede mannen. Han var ikke skadet og i god behold.

Sveipet området

Mannen er i 30-årene, turvant og godt utstyrt. Han er ikke fra Finnmark, men har vært på tur i samme område tidligere.

– Det kan være naturlige årsaker til at han ikke har fått gitt lyd fra seg, det er blant annet ikke like god dekning overalt i området. Det er også gode værforhold med greie temperaturer, men vi må komme i kontakt med mannen, uttalte Bjørn Gunnar Johnsen i Finnmark politidistrikt til iFinnmark tirsdag morgen.

Klokken 02.20 natt til tirsdag var et Sea King helikopter fra Banak fremme ved mannens siste kjente posisjon.

– De har foretatt et sveip over området. Nå på morgenen vil vi legge en plan for hvordan vi vil gå videre i saken. Om vi skal gjøre flere søk eller mer etterretning. Det er allerede gjort en del undersøkelser og vi har i løpet av natten forhåndsvarslet en del ressurser som kan bistå i terrenget dersom det blir en leteaksjon, sier Johnsen.

Observert i helga

Redningsleder hos Hovedredningssentralen i Nord-Norge, Thomas Ringen, fortalte tirsdag morgen at de har vært ute med helikopter i øvre del av Karasjohka og mot finskegrensa i natt.

– Vi har snakket med folk som har ligget i telt der og sier dem har sett mannen i løpet av helga

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere