RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen har fått dusøren

Sist oppdatert:
Til tross for en dusør på 100.000 kroner er det fortsatt ikke kommet inn tips som kan bidra til oppklaring av det svært dramatiske ranet av Postens brevsentral mandag kveld. Se ransmennene i aksjon.

Politiet utlover dusøren på vegne av Posten.

- Dusøren viser en vilje fra Posten om at de ønsker å oppklare ranet, sa Terje Kristiansen, leder for vold- ran- og sedelighetavsnittet i Politiet i Oslo, på en pressekonferanse i Oslo tirsdag.

Men til tross for 100.000 kroner som frister, er det ikke kommet tips som har bidratt til gjennombrudd i etterforskningen.

Ingen avklaring
- Jeg vil ikke påstå at det har begynt å strømme inn tips, men det har dryppet jevnlig inn i hele dag, sier vaktleder Oddleif Sveinungsen ved Kriminalvakten ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen ved 22.30-tiden tirsdag.

Han kan ikke anslå hvor mange tips som har kommet til politiet totalt.

- Alle tipsene kommer ikke inn til samme sted, og det tar tid å samle dem og vurdere dem, sier Sveinungsen.

Utro tjener
Politiet mistenker at en utro tjener i Posten kan ha vært involvert i ranet. Kun ansatte har kjennskap til pengehåndteringen, melder TV2.

Ranerne slo til mot Postens brevsentral ved Postgirobygget mandag kveld. Ifølge Aftenposten truet de portvakten med pistol før de kjørte en sort Chevrolet Tahoe inn i brevsentralen. En dukke ble etterlatt bak rattet for å lure folk til å tro at en sjåfør ventet.

To gisler ble tvunget til å vise vei til verdiavdelingen. Politiet ble raskt varslet og hadde kort etter en enhet utenfor Postgirobygget. Ranerne skjøt mot politiet med automatvåpen da de flyktet under dramatiske omstendigheter. Ingen ble skadd, men politiet stengte av store deler av sentrum i flere timer natt til tirsdag i jakten på ranerne.

Ranerne skal ikke ha fått med seg mye penger, men politiet ønsker ikke å oppgi beløpets størrelse.

Ingen mistenkte
Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken. Et stort antall vitner har meldt seg, men politiet har ikke oversikt over innholdet i deres observasjoner.

Vitneavhør har pågått i hele dag, og politiet begynner nå å få bra kontroll over vitner som var på jernbanestasjonen da gjerningspersonene stakk av i to audier parkert på perrsongen mellom spor en og to.

- Vi har foreløpig ingen vitner som har sett ansiktene til gjerningspersonene, men vi har mange vitner til ranet og håper at noen av disse skal ha viktig informasjon til oss, sier Kristiansen.

Politiet håper spesielt på at vitner som har vært i området der ransbilen ble funnet, kan ha viktig informasjon om en eventuell bil som gjerningspersonene har dratt videre med, eller at noen har sett gjerningspersonene uten finlandshette. Foreløpig har politiet ingen slike vitner.

Ulike nasjonaliteter
Personene snakket både norsk og utenlandsk under ranet, trolig er de av ulike nasjonaliteter.

Ifølge politiet var ransmennen svært profesjonelle og godt forberedt. De var tungt utstyrt og væpnet.

- For politiet var denne operasjonen svært vanskelig. Vi måtte forholde oss til flere gjerningspersoner som var bevæpnet, det var mørkt og vi opererte på et stort område, opplyser Kristiansen. Han bekrefter at politiet ble beskutt, men at ingen ble skadet.

Gunstig tidspunkt
For politiet skjedde ranet på et tidspunkt med mange politifolk på jobb. Det var gunstig, mener Kristiansen:

- Ranet skjedde i en periode da en del av Oslo-politiet hadde vaktskifte, noe som betydde at vi kunne holde igjen personer som skulle gå av vakt, og det var sannsynligvis gunstig for oss.

Har du tips i saken? Ring politiet 22 66 90 50

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere