*Nettavisen* Nyheter.

Ingen husket voldtekt

Illustrasjonsfoto Foto: Scanpix

Både offer og gjerningsmann drakk alkohol og røykte marihuana. Etterpå husket ingen voldtekten.

Ifølge dommen fra Sør-Gudbrandsdal tingrett våknet kvinnen opp uten truse, og forstod da at hun var voldtatt. Ved siden av henne lå en naken mann.

Da kvinnen nylig forklarte seg i Sør-Gudbrandsdal tingrett, fortalte hun at hun ikke husket noe av selve voldtekten.

Det var natt til 14. oktober 2005 at tiltalte og fornærmede hadde delt både alkohol og marihuana. Tiltalte hadde dratt på byen, mens kvinnen hadde blitt dårlig og bestemte seg for å bli hjemme.

Det var allikevel avtalt at tiltalte skulle overnatte hos kvinnen, dog på et annet soverom. Mannen valgte i stedet å legge seg i samme seng som kvinnen, og gjennomførte samleiet uten at hun oppfattet hva som foregikk.

Tiltale forklarte i retten at han ikke kunne huske noe av episoden, ettersom han hadde røkt marihuana også etter at han kom hjem fra byen.

- Han er sterkt å bebreide at han ikke forsto at han utnyttet henne på denne måten. Han visste at fornærmede var beruset og dårlig da hun la seg, heter det i dommen fra Sør-Gudbrandsdal tingrett.

Den tiltalte og fornærmede var godt kjent fra før, og de hadde også ved en tidligere anledning hatt seksuell omgang. Dette var i 2003, og de hadde begge innledet nye forhold etter dette, men de forble venner.

Tiltalte ble dømt til åtte måneders fengsel for grov uaktsom voldtekt. Han ble i tillegg dømt til å betale oppreisning til fornærmede med 50.000 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.