RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen julesnø i sikte i sør

GRØNT: Dette kartet viser hvor det i dag 7. desember ligger snø i Sør-Norge. Det er bare i fjellet og høyereliggende strøk det er hvitt.
GRØNT: Dette kartet viser hvor det i dag 7. desember ligger snø i Sør-Norge. Det er bare i fjellet og høyereliggende strøk det er hvitt. Foto: Senorge.no
Rekordvarme på Sør- og Østlandet kan sette en stopper for en hvit jul.

Utendørs er det nå lite som minner om vinter på Sør- og Østlandet, med temperaturer opp mot 10 varmegrader.

Det store spørsmålet er om det likevel er håp om en hvit jul, men så langt som meteorologene kan se, er det ingen snø i sikte i sør.

- Det ser ikke veldig lovende ut. Det er ingen veldig gode utsikter for snø i lavlandet på Sør- og Østlandet i nærmeste framtid, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk Institutt til Nettavisen.

7. DESEMBER: I nord er det mye snø, mens det i sør er lite å skryte av i lavlandet.

- Kaldere, men ikke nedbør

Ifølge 10-dagersvarselet til Meteorologisk Institutt, som gjelder fram til 17. desember, er det nemlig ventet svært lite nedbør.

- Det blir litt lavere temperaturer fra helgen av, og det ligger an til minusgrader, men det ser ikke ut som om det er så mye nedbør på vei, sier Moxnes.

Hun påpeker samtidig at det er snø i høyden.

- Nå ligger det snø over 600 meter, så der kommer det sikkert til å holde seg. Den nedbøren som eventuelt kommer, vil nok komme som snø der, sier hun, og legger til:

- Så hvit fjelljul er det i alle fall mulighet for.

- 7,3 grader over normalen

At det er mildere i sør enn normalt, er det ingen tvil om.

- Hittil i desember ligger vi godt over normalen på temperaturen. Det har generelt vært varm luft, sier Moxnes. 

Hun viser til at det også har vært mildt på nettene, og at det en natt var oppe i 10 varmegrader noen steder på Sør- og Østlandet.

- Middeltemperaturen på Blindern i Oslo i desember er 4,2 grader. Det er 7,3 grader over normalen, forteller statsmeteorologen.

Og dersom de høye temperaturene holder seg, kan det gå mot rekord.

- Ender vi opp med sju grader over normalen, begynner vi nok å nærme oss en rekord. Men man kan få en kuldeperiode senere som gjør at det jevner seg ut, sier Moxnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere