RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen kritikk av Krekar-etterforskningen

Sist oppdatert:
Stortingets kontrollutvalg for de hemmelige tjenestene ser ingen grunn til å kritisere at etterforskningen av mulla Krekar ble overført fra Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) til Økokrim.

Riksadvokaten beordret i februar 2003 overføring av etterforskningen av Krekars organisasjon Ansar al-Islam og Krekar fra PST til Økokrim. Det ble reist flere kritiske spørsmål ved Riksadvokatens avgjørelse.

Kritikken dreide seg om avgjørelsen ble tatt for å unndra etterforskningen politisk kontroll. Stortingets kontrollutvalg for etterretnings-, overvåkings- og sikkerhetstjeneste (EOS-utvalget) kan kontrollere virksomheten i PST, men ikke i Økokrim. Men i årsmeldingen for 2003 fra EOS-utvalget heter det at det ikke er grunn til å kritisere at saken ble flyttet fra PST til Økokrim, skriver Aftenposten.

- Utvalget har i møter med Riksadvokaten og Økokrim tatt opp spørsmål i tilknytning til beslutningen om å legge etterforskningsansvaret for saken til Økokrim. Det har ikke under disse møtene kommet fram forhold som utvalget så langt har funnet grunn til å forfølge nærmere, konkluderer EOS-utvalget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere