Ingen nåde fra P4

Kanal24 måtte lørdag gi opp håpet om at erkefiendene i p4 skulle være snille og gi dem tilgang til den gamle p4-frekvensen før planlagt sendestart.

28.12.03 20:39

P4-sjef Kalle Lisberg har ingen planer om å forbarme seg over den nye konkurrenten. Han vil at kanalens gamle frekvensker skal stå stille så lenge som mulig, for å hindre at Kanal24 overtar p4s lyttere gratis når de går på luften ved nyttår.

Vil unngå "forvirring"
- Det er veldig viktig for oss å få til frekvensflyttingen, og at det går en viss tid imellom slik at det ikke blir forvirring, forklarer han overfor VG.

Lisberg mener Kanal24 ikke fortjener mye barmhjertighet.

- Kanal24 har forsøkt å forpurre dette gjennom to søksmål, og takket nei til vårt forlikstilbud. Vi synes vel helt ærlig at Kanal24 ikke har bidratt til et klima hvor det skulle bli en annen løsning enn den retten har fastslått to ganger, sier Lisberg.

- Demonstrasjon
Kanal24-sjef Arne H. Krumsvik konstaterer at de to radiokanalene ikke opplever et "gunstig samarbeidsklima" for tiden.

- De har oppnådd det de ville for lenge siden. Dette er en ren demonstrasjon fra p4, sier han til VG.

Taperen
Kanal24, tidligere Kanal4, har tapt på alle punkter i radiokrigen mot p4. Da p4 overraskende begynte å sende på det nettet radiokanalen har fått konsesjon til å bruke fra nyttår av allerede i midten av desember, gikk Kanal4 til rettssak. Asker og Bærum tingrett fastslo at p4 var i sin fulle nett til å ta i bruk det nye sendenettet. Kanal4 anket, men Borgarting lagrett avviste anken. Dermed har p4 kunnet fortsette å sende på det nye nettet, mens alt lytterne hører på den gamle frekvensen som Kanal24 skal ta over, er susing og spraking.

Et nytt stort nederlag ble påført Kanal4 på selveste julaften, da den ble pålagt å stanse bruken av navnet Kanal4 i sin markedsføring fordi det ligner for mye på p4. Dermed må medarbeiderne bruke julen til å jobbe på spreng for å få endret logoer, jingler, reklameinnslag og forhåndsprodusert stoff.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.