RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen Norwegian-streik fra onsdag

Sist oppdatert:
Kan bli streik senere i år.

Oslo (NTB): Det blir ikke streik blant de kabinansatte i Norwegian, til tross for at partene møtes hos Riksmekleren mandag. Det er likevel fare for at det blir streik senere i år, opplyser Parat til NTB.

De kabinansattes organisasjon Parat valgte å ikke varsle om plassfratredelse innen fredag denne uken. Dermed blir det uansett ikke streik blant de kabinansatte i Norwegian fra onsdag morgen, som det tidligere var fare for.

Parat har utsatt tidspunktet for en eventuell streik fordi Norwegian krever en egen mekling for de kabinansatte i Danmark, opplyser forbundsleder Hans Erik Skjæggerud i Parat.

– Vi anser våre medlemmer i Norge og Danmark som en enhet. I det ligger at en eventuell konflikt må starte samtidig i de to landene, sier Skjæggerud til NTB.

– Vi må imidlertid forholde oss til de offentligrettslige reglene i begge land, og da må vi vente til fristene i Danmark er utløpt før vi kan ta medlemmene ut i en eventuell konflikt, tilføyer Skjæggerud.

En avklaring fra Danmark må komme innen midnatt tirsdag.

Norwegian og Parat skal likevel etter planen møtes til tvungen mekling hos Riksmekleren mandag og tirsdag neste uke med frist for å komme til enighet ved midnatt tirsdag.

– Hadde det vært et normalt meklingsløp, ville Riksmekleren gjort det som kan gjøres for å unngå konflikt. Hva som skjer nå, vet jeg ikke, sier Skjæggerud. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere