RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen nye bevis i Førde

Sist oppdatert:
FØRDE /OSLO (TV 2 Nettavisen): Politiet ønsker ikke å legge frem flere bevis mot den drapssiktede 41-åringen i Førde. Fengslingsmøtet pågår nå.

Etter det TV 2 Nettavisen forstår, skal politiet ikke ha lagt frem nye bevis mot den drapssiktede sunnfjordingen fredag. Fengslingsmøtet som startet klokken 10, er åpent for publikum, men pressen har ikke lov å sitere noe fra rettslokalet.

TV 2 Nettavisen erfarer likevel at politiet ikke ønsker å legge frem flere bevis mot 41-åringen under fengslingsmøtet og mener trolig at saken er sterk nok.

41-åringen blir begjært varetektsfengslet frem til 31. januar, når rettssaken mot ham etter planen er berammet.

Forventet nye DNA-bevis
Det var knyttet stor spenning til fredagens rettsmøte. Man antok at politiet trolig kom til å legge frem nye analyser av hårstrå fra åstedet der Anne Slåtten ble drept.

Under forrige fengslingsmøte, som endte med at den drapssiktede 41-åringen ble varetektsfengslet for fire uker, ble drapsetterforskerne i tydelig ordelag instruert av dommerfullmektig om å sjekke flere biologiske spor gjort på åstedet.

- Retten forutsetter at påtalemyndighetene frem mot hovedforhandling også foretar etterforskningsskritt som ikke bare er fullstendig ensrettet mot siktede, men forsøker å belyse nærmere øvrige funn på åstedet, het det i kjennelsen.

Lensmann Kjell Fonn har til nå ikke ønsket å kommentere resultater av nye analyser overfor TV 2 Nettavisen. Heller ikke siktedes forsvarer vet hva som er sendt inn til analyse og hva som har kommet tilbake av resultat.

Mange uavklarte spor
Det eneste som til nå har knyttet 41-åringen til drapet på den 23 år gamle sykepleierstudenten, er DNA-spor fra Slåttens høyre bryst og BH. Ingen vitner har sett den siktede i nærheten av åstedet. Selv hevder 41-åringen at han ikke husker hvor han har vært drapsnatten og har helt siden pågripelsen for åtte uker siden stilt seg uforstående til siktelsen.

I etterkant av forrige fengslingsmøte vedgikk politiet at de hadde flere biologiske spor som ikke var blitt analysert. Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til, skal det blant annet dreie seg om ti funn fra offer og åstedet.

Blant annet var det funnet hårstrå i hånden til Slåtten. Disse ble etter forrige fengslingsmøte sendt til Rettsmedisinsk institutt for analyse.

Spent på resultat
Det knyttes stor spenning til om svaret på prøvene vil bli lagt frem i fengslingsmøtet fredag. Også den siktedes forsvarer, advokat Ivar Blikra, holder pusten.

- Vi innser jo selvsagt at faren er til stede for at politiet får styrket sin sak ytterligere, har Blikra uttalt til TV 2 Nettavisen tidligere.

41-åringen, som hevder han ikke husker hvor han var drapsnatten, håper nå at ytterligere analyser kan avdekke om det er spor etter andre enn ham selv og Anne Slåtten på åstedet.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med mer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere