RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen opprustning i nord

Sist oppdatert:
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov avviser blankt påstandene om at Russland vil ruste opp i Nordområdene.

PARKVEIEN 45 (Nettavisen): Fredag møtte Lavrov utenriksminister Jonas Gahr Støre i Regjeringens representasjonsbolig.

Torsdag kunngjorde president Vladimir Putin at Russland midlertidig vil trekke seg fra nedrustningsavtalen CFE, som setter tak på militære styrker blant annet i nordområdene.

Jonas Gahr Støre sier han har fått forsikringer fra Sergejj Lavrov om at Russland ikke har noen planer om å ruste opp i nordområdene.

- Vi er skeptiske til signalet om at de vurderer et moratorium eller å oppheve avtalen. Nå skal vi ha samtaler om dette. Men det ligger ingen signaler her om at det kommer noen opprustning av det ene eller det andre i våre nærområder som følge av det Putin sa i går, sier Støre til Nettavisen.

-Det Lavrov understreket var at dette var et eksempel på et område der Russland har trukket seg tilbake. Det var ikke et signal om hvor Russland har tenkt å bygge opp igjen. Det tok han opp på eget initiativ, og understreket overfor meg, fortsatte ham.

Talen framkalte sterke reaksjoner på Nato-møte i Oslo.

Tok etter i nato-rådet
Han understerekt veldig sterk avstand fra at Russland vil ruste opp i våre nærområder.

Det er ingen planer om det

-Det Lavrv understrekr var at dette var eks på et omr der Russland har trukket seg tilbkae, det var ikke et signal om hvor Russland har tenkt å bygge opp igjen. Det tok han opp på eget initiatv og understreket overfor meg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere