*Nettavisen* Nyheter.

Ingen opprustning i nord

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov avviser blankt påstandene om at Russland vil ruste opp i Nordområdene.

27.04.07 15:30

PARKVEIEN 45 (Nettavisen): Fredag møtte Lavrov utenriksminister Jonas Gahr Støre i Regjeringens representasjonsbolig.

Torsdag kunngjorde president Vladimir Putin at Russland midlertidig vil trekke seg fra nedrustningsavtalen CFE, som setter tak på militære styrker blant annet i nordområdene.

Jonas Gahr Støre sier han har fått forsikringer fra Sergejj Lavrov om at Russland ikke har noen planer om å ruste opp i nordområdene.

- Vi er skeptiske til signalet om at de vurderer et moratorium eller å oppheve avtalen. Nå skal vi ha samtaler om dette. Men det ligger ingen signaler her om at det kommer noen opprustning av det ene eller det andre i våre nærområder som følge av det Putin sa i går, sier Støre til Nettavisen.

-Det Lavrov understreket var at dette var et eksempel på et område der Russland har trukket seg tilbake. Det var ikke et signal om hvor Russland har tenkt å bygge opp igjen. Det tok han opp på eget initiativ, og understreket overfor meg, fortsatte ham.

Talen framkalte sterke reaksjoner på Nato-møte i Oslo.

Tok etter i nato-rådet
Han understerekt veldig sterk avstand fra at Russland vil ruste opp i våre nærområder.

Det er ingen planer om det

-Det Lavrv understrekr var at dette var eks på et omr der Russland har trukket seg tilbkae, det var ikke et signal om hvor Russland har tenkt å bygge opp igjen. Det tok han opp på eget initiatv og understreket overfor meg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.