*Nettavisen* Nyheter.

Ingen problemer på Gardermoen

Foto: Roald, Berit (SCANPIX)

Vekterstreiken påvirker ikke Norges hovedflyplass.

12.06.10 12:40

Mer enn 1000 vektere gikk lørdag morgen ut i streik, etter at det natt til fredag ble brudd i tarifforhandlingene mellom Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) og NHO Service.

Det får blant annet konsekvenser for flere flyplasser, ettersom de er avhengige av vektere for å få gjennomført sikkerhetskontroll av passasjerene.

Ved Gardermoen, hvor til sammen 59 vektere er tatt ut i streik, går lørdagstrafikken som normalt. Informasjonssjef Jo Kobro sier til NTB at han ikke regner med noen større problemer gjennom helgen.

Likevel oppfordres passasjerer til å møte opp i god tid før avreise, på grunn av at redusert bemanning kan føre til lengre køer i sikkerhetskontrollen enn vanlig.

Disse flyplassene rammes
Andre steder i landet rammes derimot verre av streiken. Flere flyplasser opplever at alle vekterne er tatt ut i streik, noe som igjen fører til at de må stenge.

* Haugesund lufthavn/Karmøy
Ved Haugesund lufthavn, Karmøy vil kapasiteten i sikkerhetskontrollen være sterkt begrenset, men man tar sikte på at trafikken vil kunne avvikles tilnærmet som normalt gjennom helgen, melder Avinor. Køer i sikkerhetskontrollen og forsinkelser vil måtte påregnes. Lufthavnen må i løpet av mandag vurdere å iverksette en sterkt begrenset åpningstid som følge av hviletidsbestemmelsene blant tilgjengelig uorganisert sikkerhetspersonell.

* Førde lufthavn/Bringeland
Førde lufthavn vil være stengt under streiken.

* Molde lufthavn/Årø
Ved Molde lufthavn, Årø, vil SAS sin avgang til Chania/Kreta lørdag 07.40 og Norwegians avgang 07.35 til OSL gå som normalt lørdag morgen. Fra 08.00 lørdag morgen, og hele søndag, vil det ikke være mulig å avvikle utgående trafikk. Landinger og ankomst vil imidlertid kunne gå som normalt. Situasjonen videre utover i uken vurderes fortløpende, melder Avinor.

* Stokmarknes lufthavn/Skagen
Stokmarknes lufthavn, Skagen vil være stengt under streiken.

* Hammerfest lufthavn
Hammerfest lufthavn vil være stengt lørdag og søndag. Mandag 14. juni vil lufthavnen være åpen fra klokka 05.30 til 15.30, resten av dagen stengt. Det vil være treghet i person- og bagasjekontrollen på grunn av sterkt redusert bemanning, melder Avinor.

* Oslo Lufthavn
59 av i alt 670 ansatte i G4S Aviation Security AS på Oslo Lufthavn, Gardermoen (OSL) er tatt ut.

Trafikken ved OSL blir kun i begrenset grad berørt av streiken i første fase, og trafikken vil gå som normalt i helgen, melder Avinor. På grunn av redusert bemanning kan det til tider oppstå noe lengre køer i sikkerhetskontrollen enn vanlig.

* Offshoretrafikken
Sikkerhetskontrollørene ved heliportene på Sola, Flesland og Florø er også tatt ut – og dette får konsekvenser for helikoptertrafikken til oljeinstallasjonene, ifølge Avinor.

Skjermer ambulanse
Ambulansetjeneste, søk og redning vil avvikles som normalt til tross for streiken, melder Avinor. Det samme gjelder stort sett også trafikken til West Air/Posten.

Kan trappe opp fra tirsdag
Fra 15. juni klokka 06 kan det bli opptrapping av streiken. Uttak nummer to omfatter ytterligere 1456 vektere, opplyser Norsk Arbeidsmandsforbund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.